6 oktober – NK Bloemschikken | Nationale Ouderendag | Wereld Glimlachdag | Wereld CP Dag

54e editie NK Bloemschikken

Groei & Bloei organiseert het grote bloemschikevenement het NK Bloemschikken, dit jaar met het thema “(pi)kant”. Zo’n 250 studenten en amateurs zullen vandaag om de titel Nederlands Kampioen Bloemschikken strijden; het strijdtoneel is in de Beursfabriek in Nieuwegein. Op 7 en 8 oktober kun je in diezelfde Beursfabriek honderen werkstukken van het NK Bloemschikken bewonderen, meedoen aan workshops, demonstraties zien en genieten van de groenmarkt.

Nationale Ouderendag

Wat in 2009 in Zeist begin als een éénmansactie is in de loop der jaren uitgegroeid tot een landelijk evenement waarbij de wensen van duizenden ouderen op en rond de eerste vrijdag  in oktober vervult worden door het Nationaal Ouderenfonds. Vorig jaar werden op Nationale Ouderendag maar liefst honderden wensen vervuld; variërend van weer eens paardrijden, een rit maken in een sportwagen, een dagje terug naar het geboortedorp tot gewoon een patatje eten bij de snackbar. Voor de meeste onder ons zijn dit activiteiten waar we nog eens niet bij stilstaan, en dat gegeven maakt mij verdrietig. Hoeveel moeite is het nu om met een oudere een bakkie koffie te gaan drinken of naar NK Bloemschikken te gaan?

Wereld Glimlach Dag

Ben benieuwd hoeveel mensen ik vandaag tegenkom die vriendelijk glimlachen. Soms lijkt het wel als er op glimlachen een straf staat. Kijk maar eens om je heen, hoeveel mensen zie jij glimlachen?

Negen van de tien keren dat ik vriendelijk glimlach naar iemand glimlacht degene, zij het iet wat verbaasd en verlegen, terug. Je kan iemands dag helemaal goed maken door gewoon vriendelijk te glimlachen en het wordt helemaal top als je ze ook nog goedemorgen, goedemiddag of goedenavond zegt.

Buiten dat een glimlach je nog aantrekkelijker maakt zijn er nog meer voordelen: glimlachen maakt je en andere gelukkig, werkt aanstekelijk, mensen vertrouwen je sneller als je glimlacht, glimlachen ontstresst waardoor je meer ontspannen bent en last but not least je leeft langer met een glimlach.

Wereld CP (Cerebrale Parese) Dag

Letterlijk betekent cerebrale parese hersenverlamming, maar de letterlijke vertaling dekt de lading niet. Cerebrale parese, ook wel cerebrale palsy of spasticiteit genoemd, is een ontwikkelingsstoornis welke gekenmerkt wordt door motorische stoornissen (onder andere spasme en krampachtig bewegen). Een intellectuele achterstand en epileptische aanvallen komen eveneens dikwijls voor.

De kleur van Wereld CP Dag is groen daarom vraagt BOSK of je vandaag iets groens aan wilt doen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.