Gastblogger Platform Handschriftontwikkeling

Wie zijn wij?

Wij zijn van het Platform Handschriftontwikkeling en dit is ons logo:

Ons onafhankelijke Platform is in 2003 ontstaan uit de Werkgroep Kinderhandschrift. Onze groep bestaat uit een aantal deskundigen op het gebied van handschrift in ruime zin. Wij zijn allen vrijwilligers en zetten ons belangeloos in voor het behoud en het bevorderen van het schrijven met de hand.

Immaterieel Erfgoed Nederland

Sinds 23 november 2019 is er een speciale “dag van” bij gekomen. Toen is namelijk “Handschrift” officieel bijgeschreven in de “Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland”:

Handschriftontwikkeling

Op onze website handschriftontwikkeling.nl is veel informatie te vinden op het brede gebied van handschrift. Ook adviseren wij graag, kosteloos en binnen veertien dagen, over allerhande schrijfvragen. Tot nu toe is daar in de loop der jaren al ruim 500 keer gebruik van gemaakt. Voor wie er gebruik van wil maken: platformhso@home.nl. Stuur, naast de vraag, een stukje spontaan geschreven tekst van minstens 7 regels mee, op ongelinieerd papier. De privacy is gewaarborgd.

Platform op Facebook

Sinds vorig jaar beschikt het Platform over een eigen Facebookpagina! Geregeld zijn daar actuele wetenswaardigheden op ons boeiende terrein te vinden. Toegang is mogelijk via de F op de homepage van het Platform en wel rechts bovenaan. Naast enkele lesbrieven (op de website) heeft het Platform in eigen beheer een kwartet over handschrift en het bordspel Schriftgeheimen uitgebracht. Voor wie er oren naar heeft, mail naar platformhso@home.nl.

Schrijfdagen van het Jaar

Wij stellen het op prijs om aan de “schrijfdagen van het jaar” een bijdrage te mogen leveren. Hartelijk dank, Gina, dat wij af en toe “gastblogger van de dag” mogen zijn.

Namens het Platform Handschriftontwikkeling,

Aartje Schoemaker, secretaresse
Dick Schermer, voorzitter

01.08.20