7 oktober – Nationale Kringloopdag | Dag van het Huren | Werelddag voor Fatsoenlijk Werk | Weekend van de Wetenschap | Wereld Zombiedag | Week van de Vrijmetselarij | Week van de Scheidsrechter | Week van het Nederlands | Global March for Elephants & Rhinos

Nationale Kringloopdag

De eerste zaterdag van oktober staat in de agenda genoteerd als Nationale Kringloopdag. Dit houdt concreet in dat het op Kringloopdag bij alle, bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland aangesloten kringloopwinkels feest is. Iedere kringloopwinkel geeft op zijn eigen wijze invulling aan deze feestelijke dag. Maar één ding staat vast overal vind je goeie koopjes. Wil je weten welke kringloopwinkels meedoen? Klik hier.

3e editie Dag van het Huren: de ontmoeting

Op Dag van het Huren trekken ruim 50 wooncorporaties de wijken in om te horen wat huurders en buurtbewoners belangrijk vinden maar ook om zichzelf, de producten en dienstverlening onder de aandacht te brengen. Elke wooncorporatie geeft een eigen invulling aan de Dag van het Huren; zo kun je bijvoorbeeld in gesprek gaan met een budgetcoach of speeddaten met een interieuradviseur.

Werelddag voor Fatsoenlijk Werk

Sinds 2008 wordt door de internationale vakbeweging de World Day for Decent Work georganiseerd. Vakbonden van over de hele wereld komen op deze dag in actie voor betere arbeidsomstandigheden. Nu weet ik ook wel dat één dag voor fatsoenlijk werk niet direct veel zoden aan de dijk zet , maar hierdoor wat meer bewustzijn kweken kan nooit geen kwaad. Het thema van dit jaar “End Corporate Greed: The World Needs a Pay Rise” legt de wereldwijde focus op de strijd voor het recht op minimumloon en loonsverhoging voor alle werknemers.

Stop de hebzucht

Dit jaar wordt de 10e editie van de World Day for Decent Work (WDDW) gehouden. Omdat dit jaar dé dag op een zaterdag valt zullen sommige organisaties er voor kiezen om de week voorafgaand of de week na dé dag een evenement, actie of bijeenkomst te organiseren. Van 5 oktober tot 9 oktober wordt in Nederland door de Inspectie SZW de campagne “Maak werk van fatsoenlijk werk” op social media gehouden.

Weekend van de Wetenschap

Is dit een weekend bedoeld voor nerds? Nee, het Weekend van de Wetenschap is bedoeld voor alle nieuwsgierig Nederlanders. Wat kun je verwachten? Op meer dan 200 locaties kun je zien dat wetenschap en technologie staat voor innovatie en toekomst. Science-centra, onderzoeksinstellingen, bedrijven, sterrenwachten, musea, overheid, wetenschappelijke instituten en universiteiten bieden je de mogelijkheid om “backstage” te gaan.

Wat hebben we vandaag nog meer?

Vanwege het grote aantal komen niet alle onderwerpen vandaag aan bod. Wel hebben ze allemaal een direkte link gekregen voor meer informatie over het evenement en eventuele activiteiten.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.