Wie

Welkom! Mijn naam is Gina Makken; de vrouw achter dagenvanhetjaar.nl

De leidraad voor de onderwerpen in de blog zijn de nationale en/of internationale gedenk-naam-thema-feest-rare dagen. Maar ook sterfte- of geboortedagen van prominente mensen, belangrijke gebeurtenissen in onze geschiedenis of uitvindingen, soms komen evenementen aanbod. Vaak vertel ik over het ontstaan van de dag of geef ik andere achtergrondinformatie en als het kan speel ik in op de actualiteiten. Is er géén speciale dag dan neem ik een onderwerp die wat mij betreft wat extra aandacht verdient.

Regelmatig verweef ik verhalen uit mijn eigen leven in de blogs en dat doe ik op geheel “eigen wijze”.

Waarom?

Al op jonge leeftijd vond ik schrijven leuk maar door mijn drukke baan en dito privéleven had ik er eigenlijk geen tijd voor. Anders gezegd, maakte ik er geen tijd voor maar sinds ik door een chronische ziekte (MS) noodgedwongen niet meer kan deelnemen aan het arbeidsproces heb ik wel tijd. Elk nadeel hep zijn voordeel, toch?

De reden waarom ik begonnen ben met schrijven over een “dag van” is dat ik op zoek was naar een hobby waar ik mijn ziel en zaligheid in kon leggen. Ik werd getriggerd door alle “dagen van” die in de media voorbijkwamen. Aangezien ik van huis uit nieuwsgierig ben en graag alles wil weten werd een nieuwe hobby geboren. Eind 2014 ben ik begonnen met het schrijven van mijn eerste blog.

Is er een dag waarvan jij vindt dat deze extra aandacht verdient? Vul het contactformulier in en verzend het. Na ontvangst ga ik kijken of ik jouw suggestie kan verwerken in een blog. Ik stel je bijdrage op prijs!

Troep Troopers Tongelre

Sinds november 2020 mede-initiatienemer van de Troep Troopers Tongelre. De 3 T’s is een buurtinitiatief om het zwerfafval in de buurt op te ruimen en om buurtgenoten op een ongedwongen manier met elkaar in contact te brengen. Ons motto: Niet lullen maar vuilniszakken vullen. Slogan: Alleen een zak gooit afval naast de afvalbak!

De Troep Troopers Tongelre hebben met hun initiatief om de dag na de avondklokrellen de binnenstad van Eindhoven puinvrij te maken niet alleen het NOS Achtuurjournaal gehaald. Diverse radiostations en dagbladen hebben hier aandacht aanbesteed.

Tot ziens!