Troep Troopers Eindhoven

Waar komen de 3 T’s (Troep Troopers Tongelre), want zo heten wij eerst, vandaan? Het is gestart als een wijkinitiatief om het zwerfafval in de buurt op te ruimen. Het idee is in september 2020 ontstaan na een oproep van Richard Kemner op Nextdoor om op World CleanUp Day (19 september 2020) de Groene Long zwerfafval vrij te maken.

Gelukkig kwamen er reacties op zijn oproep. Richard reageerde ook op de opmerking van Gina Makken om er eventueel een maandelijks initiatief van te maken. Op 28 november is Troep Troopers Eindhoven als Troep Troopers Tongelre voor het eerst in actie gekomen. Logische vervolgstap was na het oprichten van een WhatsApp-groepje voor de vrijwilligers het maken van een Facebookpagina. Een Instagram account mag natuurlijk niet ontbreken. Na de Avondklokrellen in Eindhoven meldden zich meer vrijwilligers bij Troep Troopers Eindhoven om actief aan de slag te gaan om Eindhoven zwerfafvalvrij te maken.

Samen Troep Troopen? Gewoon Doen!

Wil jij op een ongedwongen manier kennis maken met buurtgenoten. Wordt dan ook een Troep Trooper! Ons buurtinitiatief is namelijk op zoek naar meer mensen die houden van niet lullen maar vuilniszakken vullen. Houd de Facebookpagina van Troep Troopers Eindhoven in de gaten voor up-to-date- informatie over aankomende opschoon-ommetjes.

Wil jij in een andere buurt dan Muschberg Geestenberg gaan Troep Troopen? Dat kan, je kan je aansluiten bij Troep Troopers Berckelbosch of Troep Troopers de Laak. Woon jij in een andere buurt of wijk en wil jij in je eigen omgeving een Troep Troopers groep beginnen? Heel graag want hoe meer Troep Troopers hoe beter!  Wij van Troep Troopers Eindhoven zullen je ondersteunen met het opstarten en het verstrekken van materialen.

Troep Troopers Tongelre en de avondklokrellen

Op zondag 24 januari 2021 brak de hel los in ons Eindhoven. De binnenstad werd overspoeld door “demonstranten” of mensen die “een kop koffie kwamen drinken”. De beelden van die zondag zal ik niet snel vergeten. Na deze avondklokrellen leek de binnenstad wel op een oorlogsgebied. In onze app-groep werd het idee gelanceerd om op maandagochtend de Ergon te gaan helpen om de binnenstad puinvrij te maken. Om 09.00 waren een aantal 3 T’ers op het stationsplein klaar om aan de gang te gaan. Mijn oproep op social media en die van andere resulteerden in een ploeg van minimaal 40 vrijwilligers. De (landelijke) pers was ook aanwezig. Als initiatiefneemster werd ik geïnterviewd door de landelijke en plaatselijke pers. De reacties die wij na ons initiatief als Troep Troopers Tongelre hebben ontvangen waren hartverwarmend en overweldigend.