Troep Troopers Tongelre

Troep Troopers Tongelre

Op 28 november zijn de 3T’s voor het eerst in actie gekomen. Waar komtroep troopers tongelreen de 3 T’s (Troep Troopers Tongelre) vandaan? Het is een buurtinitiatief om het zwerfafval in onze buurt aan te pakken. Het idee is in september 2020 ontstaan na een oproep van Richard Kemner op Nextdoor om op World CleanUp Day de Groene Long zwerfafval vrij te maken.

De Groene Long ligt in de Eindhovense wijk Tongelre in de buurt Muschberg Geestenberg. Een prachtige parkachtige omgeving dat ontsiert wordt door zwerfafval. Een doorn in het oog van velen. Gelukkig kwamen er reacties op zijn oproep. Richard reageerde ook op mijn (Gina Makken) opmerking om er een maandelijks initiatief van te maken. Daarna  gingen we samen aan de slag. Er werd een Facebookpagina en een App-groepje opgericht voor de mensen die mee wilden helpen.

Alleen een zak gooit zijn afval naast de afvalbak

En mensen, je houdt het niet voor mogelijk wat er in de Groene Long aan zwerfafval ligt. Een stukje groen waar kinderen spelen, waar we honden worden uitgelaten en waar mensen doorheen wandelen en/of fietsen. Wat kom je zoal tegen? Mondkapjes, sigarettenpeuken, desinfecterende handgelflesjes, blikjes, lachgasballonnen, handveger, plantengieter, plantenschepje, handdoek, een paar zwarte herenschoenen, sleutel, flexibele afvoerslang, afbreekmesjes, aardappelschilmesje, flesje parfum, snoepwikkels, plastic flesjes groot en klein, schuimplastic, gewoon plastic en natuurlijke volle plastic zakken naast de ondergrondse vuilcontainer opgeruimd.

Word jij 1 van de 3T’s?

Wil jij op een ongedwongen manier kennis maken met buurtgenoten. Wordt dan 1 van de 3T’s! Ons buurtinitiatief is namelijk op zoek naar meer mensen die houden van niet lullen maar vuilniszakken vullen. Hou de Facebookpagina van de Troep Troopers Tongelre in de gaten voor up-to-date- informatie.

Troep Troopers Tongelre en de avondklokrellen

Op zondag 24 januari 2021 brak de hel los in ons Eindhoven. De binnenstad werd overspoeld door “demonstranten” of mensen die “een kop koffie kwamen drinken”. De beelden van die zondag zal ik niet snel vergeten. Na deze avondklokrellen leek de binnenstad wel op een oorlogsgebied. In onze app-groep werd het idee gelanceerd om op maandagochtend de Ergon te gaan helpen om de binnenstad puinvrij te maken. Om 09.00 waren een aantal 3 T’ers op het stationsplein klaar om aan de gang te gaan. Mijn oproep op social media en die van andere resulteerden in een ploeg van minimaal 40 vrijwilligers. De (landelijke) pers was ook aanwezig. Als initiatiefneemster werd ik geïnterviewd door de landelijke en plaatselijke pers. De reacties die wij na ons initiatief als Troep Troopers Tongelre hebben ontvangen waren hartverwarmend en overweldigend.