4 oktober – Nationale Snipperdag | Herdenking Bijlmervliegramp | EetGeenDierendag | Werelddierendag | Week van de Ruimtevaart | Kinderboekenweek

10e editie van de Nationale Snipperdag

Nee, je wordt vandaag niet aangespoord om een snipperdag op te nemen maar om deel te nemen aan de Nationale Snipperdag. Wat is de bedoeling? Op Snipperdag kunnen bedrijven en particulieren hun vertrouwelijke documenten gratis inleveren en daarmee wordt meteen het goede doel Stichting Nationale Boomfeestdag gesteund. Waar kun je terecht? Je kunt so wie so bij alle Staples winkels in Nederland terecht en bij één van de vier inzamellocaties van Reisswolf. Of je alleen maar een klein tasje hebt of een aanhangwagen vol, geen probleem want iedereen is welkom!

Herdenking Bijlmervliegramp

Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat in de Amsterdamse wijk de Bijlmermeer een Israëlisch vrachtvliegtuig op de flats Groeneveen en Kruitberg neerstortte. Daarbij kwamen 43 mensen om het leven, het merendeel bewoners, en velen raakten gewond.

De herdenking begint om 17.00 uur in het Atrium van het CEC-gebouw in Amsterdam Zuidoost. Na de herdenkingsbijeenkomst in het CEC-gebouw volgt om 17.55 uur een stille tocht naar Het Groeiend Monument (“de boom die alles zag”). De herdenking eindigt om 19.00 uur.

EetGeenDierendag

Wakker Dier vraagt of je op Werelddierendag mee wilt doen om één dag géén dieren te eten. Natuurlijk is het maar uitstel van executie voor de dieren in de veehouderij maar met EetGeenDierenDag wil de organisatie mensen kennis laten maken met vlees- en visloos eten. Intussen is het ook een traditie geworden dat cateraars en bedrijfskantines meedoen met EetGeenDierenDag, zij geven hun klanten vandaag de kans om kennis te maken met smakelijke vlees- en visloze maaltijden.

Werelddierendag

Bij dierendag denk je al snel aan het vertroetelen van je huisdier. Misschien ga je met je huisdier een extra lange wandeling door het bos maken, je neemt hem of haar mee naar je werk, je geeft het extra lekkere snoepjes of een goede borstel- en knipbeurt. Er zijn legio manieren te bedenken. Is dat het doel van Werelddierendag? Nee, men wilde met deze dag meer aandacht schenken aan het welzijn van álle dieren; het ultieme doel was een wereld creëren waarin dieren altijd worden gezien als wezens met gevoel waar men rekening meehoudt.

Week van de Ruimtevaart (4-10 oktober)

Het thema van dit jaar is: “Exploring New Worlds In Space” geworden. De organisatie hoopt dat het thema nog meer landen en organisaties inspireert tot het organiseren van nog meer evenementen. Vorig jaar werden er meer dan 2.700 evenementen in 86 landen georganiseerd. World Space Week is uitgegroeid tot het grootste voor publiek toegankelijk evenement ter wereld.

Open Dag bij ESTEC

Op 8 oktober ( in het Weekend van de Wetenschap) houdt ESTEC, de grootste vestiging van de Europese ruimtevaartorganisatie European Space Agency (ESA), haar opendag. Vorig kwamen meer dan 12.000 mensen naar Noordwijk om een kijkje achter de schermen van de Europese ruimtevaart te nemen.

Kinderboekenweek (4-15 oktober)

De organiserende Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft aan de 63eeditie van de Kinderboekenweek het thema ”Griezelen” gekoppeld, en als motto: “Gruwelijk eng”. Net zoals bij de Boekenweek wordt tijdens de Kinderboekenweek een geschenkboek weggegeven, moet je wel voor tenminste € 10,- aan kinderboeken in de boekwinkel hebben gekocht.

In de maand oktober wordt dit jaar voor de 23ste keer de Christelijke Kinderboekenmaand georganiseerd. Hun thema “Bibbers in je buik” heeft raakvlakken met het thema van de Kinderboekenweek. Alleen gooit de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB) met het motto “Je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je” er een christelijke sausje overheen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.