17 januari – Dag van de Jonge Uitvinder | Wereld Fetish Dag | Dag van Taal, Kunsten & Cultuur

Dag van de Jonge Uitvinder

Dag van de Jonge Uitvinder is de dag waarop we alle jonge uitvinders toejuichen omdat ze betere oplossingen weten te bedenken dan alle volwassenen bij elkaar. Kid Investors’ Day hoopt ook andere jongeren te enthousiasmeren om creatief te zijn/ te blijven. De datum van 17 januari is niet random gekozen, op 17 januari 1706 werd de kleine Benjamin Franklin geboren. Hij groeide op tot een bijzonder veelzijdige man. Hij was politicus en schrijver, boekdrukker, uitvinder en moralist.

En hij was één van de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Maar buiten al deze bijzondere dingen was hij ook degene die op 12-jarige leeftijd ’s werelds eerste zwemvinnen (flippers) bedacht. En dat maakt hem tot een bijzondere inspirator voor ieder kind die er van droomt om uitvinder te worden.

In elk kind schuilt een uitvinder

Alleen omdat kinderen minder kennis hebben over hoe de wereld in elkaar steekt wil dat nog niet zeggen dat ze geen ideeën hebben voor praktische en nuttige uitvindingen. Veel mensen geloven zelfs dat kinderen bijzonder creatief zijn om de eenvoudige reden dat ze nog niet weten hoe moeilijk veel dingen zijn. Sterker nog, er zijn genoeg dingen die we elke dag leuk vinden die door kinderen of tieners zijn uitgevonden. Daarom verdient hun creativiteit erkenning!

Internationale Fetish Dag

Om uit te dragen dat het oké is om een fetish te hebben en om er van te genieten draag je op Internationale Fetish Dag tenminste één paars gekleurd kledingstuk. Waarom paars? De kleur paars is een kleur dat op grote schaal wordt gebruikt in de BDSM-kringen. Waar staat BDSM voor? Bondage and Discipline (BD), Dominance and Submission (DS) en Sadism and Masochism (S&M or S/M). Ik weet dit ook alleen maar dankzij Wikipedia hoor. 😜

Perverts Wear Purple

Op Fetish Dag draag je tenminste één paars gekleurd kledingstuk of accessoire om uit te dragen dat het oké is om een fetish te hebben en dat het oké is om er van te genieten. Waarom paars? De kleur paars is een kleur dat op grote schaal wordt gebruikt in de BDSM-kringen. BDSM staat voor: Bondage and Discipline (BD), Dominance and Submission (DS) en Sadism and Masochism (S&M or S/M)

De één vindt de slogan Perverts Wear Purple misplaatst de ander vindt het prima om als een pervert (perverseling ) gezien te worden. Mensen die tot de BDSM-gemeenschap behoren spreken elkaar soms ook liefkozend aan met pervert, heb ik via via gehoord natuurlijk.

Ik zeg: fetish. Waar denk jij dan als eerste aan?

Bij mij is dat latex, niet dat ik zelf een latex stoeipakje in een la heb liggen hoor. Maar omdat dat mijn eerste associatie is. Wist je trouwens dat er meer dan 500 verschillende fetishen zijn? De meest bekende vormen van seksueel fetisjisme met voorwerpen of kledingstukken zijn:

  • leerfetisjisme
  • rubberfetisjisme
  • voetfetisjisme
  • sneakerfetisjisme
  • nattekledingfetisjisme (wetlook)
  • luierfetisjisme
  • gipsfetisjisme
  • wolfetisjisme

Dan zijn er, in mijn ogen, nog een paar hele onsmakelijke fetishen. Denk bijvoorbeeld aan een plasfetish of gebruikte slipjes fetish. Zolang niemand (mensen en zeker dieren!) last heeft van een fetish kan het me niet echt boeien waar iemand seksueel opgewonden van raakt. Over boeien gesproken….dankzij Vijftig Tinten Grijs en Mr. Grey zijn handboeien, in combinatie met een blinddoekje, de meest verkochten artikelen in de fetish sfeer.

Dag van Taal, Kunsten & Cultuur

Op deze 19e editie van Dag van Taal, Kunsten & Cultuur worden leraren uit het voortgezet onderwijs moderne en klassieke talen, Nederlands en CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming) bijgepraat over de laatste (wetenschappelijke) ontwikkelingen op het gebied van talen, kunsten en cultuur. De focus is gericht op toepassingen in het voortgezet onderwijs maar Dag van Taal, Kunsten & Cultuur biedt je zeer zeker de gelegenheid om oud-collega’s en studiegenoten te ontmoeten. Locatie: in en rond het Academiegebouw in Groningen.

Deel dit bericht