8 augustus – Kattendag | Dag van het Vrouwelijke Orgasme

Wereld Kattendag

Na Knuffel je Kat Dag op 4 juni vieren we vandaag World Cat Day. Een jaarlijks terugkerende dag die in 2002 werd geïnitieerd door het IFAW (International Fund for Animal Welfare). Op het internet wordt verder melding gemaakt dat op 17 februari en op 22 februari het “International Cat Day” is, hoe verwarrend! Sommige mensen hanteren 20 februari als de “kattendag” omdat op die dag in 2009 de meest beroemde kat, genaamd Socks, overleed. Voor wie niet weet wie Socks was, Socks was de kat van de dochter van voormalig president van Amerika Bill Clinton. Socks had het meest luxe poezenhuis ever, het Witte Huis!

Wereld Kattendag is natuurlijk bij uitstek dé dag om je kat eens extra te verwennen. Maar pas op met teveel aaien, niet ieder kat vindt het heerlijk. Katten kunnen er gestrest van raken, zeker als ze in een huishouden wonen waar zij de enige kat zijn.

Waar vind je Kattencafés?

Zou je zo graag een kat willen aaien maar loopt er thuis een allergische partner rond, of jouw huisbaas wilt het niet hebben, je vindt het onderhoud van een kat te duur of ongeacht wat dan ook dan is een kattencafé een uitkomst. Want: ♫ daar in dat kattencafé aan de haven, daar spint een kat relaxed en tevree, daar in dat kattencafé aan de haven, daar telt je geld of wie je bent niet meer mee ♫. Wat zou Vader Abraham trots zijn op deze songtekst.

Even tot de orde van de dag. De kattencafés schieten als paddenstoelen uit de grond. Zonder veel moeite heb ik er deze 12 gespot:

 • Alkmaar – DigiBeet en Katten Cafe
 • Amsterdam – Kattencafe Kopjes
 • Breda – Kattencafé Familie Snorhaar
 • Den Bosch – Kattenparadijs Mispoes!
 • Goes – Kattencafé Kat & Schotel
 • Groningen – Kattencafé Op z’n Kop
 • Haarlem – Jippies Kattencafe
 • Hengelo – KatDeau
 • Leeuwaarden – Kattencafé PoesPas
 • Nijmegen – Kattencafe Baltazar
 • Rotterdam – Pebbles Kitty Cat Café
 • Sittard – Kattencafé Bie Moes

Geen Kattencafé in Eindhoven?

In Eindhoven is er nog geen kattencafé, met de nadruk op nog. Op de Facebookpagina van de Kater staat te lezen dat binnenkort het kattencafé geopend gaat worden. Eerst moet het met alle vergunningen nog rondkomen en dan zal daarmee het eerste kattencafé in Eindhoven een feit worden. De Kater wordt een plek waar je tegen die tijd terecht kunt voor een bakkie koffie, een broodje en een koppie van één van de 8 rondlopende katten. Het mooie aan dit kattencafé is dat het tevens een leerwerkplek voor jongeren wordt met een afstand tot de arbeidsmarkt!

Internationale Dag van het Vrouwelijke Orgasme

Vandaag is het “International Female Orgasm Day”, oftewel de Internationale Dag van het Vrouwelijke Orgasme. Niet te verwarren met Wereld Orgasme Dag op 21 december. Nee, vandaag vieren we dat iedere vrouw recht heeft op het bereiken van een seksueel hoogtepunt. Helaas vind nog niet iedere man het noodzakelijk of belangrijk dat zijn vrouwelijke sekspartner ook een orgasme krijgt. Ik heb me laten vertellen dat wereldwijd gezien slechts een derde van de vrouwen daadwerkelijk ooit een orgasme hebben gehad tijdens een heteroseksuele vrijpartij.

Je bent dus echt niet de enige vrouw die het moeilijk vindt om tot een hoogtepunt te komen. Tenzij je een lesbienne bent. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat lesbiennes vaker een orgasme hebben.

Deel dit bericht