4 juni – Eerste Pinksterdag | Vestingstedendagen | Opa en Oma dag | Dag van het Kapitalisme | Knuffel je Kat Dag| Internationale Dag voor Onschuldige Kinderslachtoffers van Agressie

Eerste Pinksterdag

Op Eerste Pinksterdag wordt herdacht dat de “Heilige Geest” neerdaalde voor de apostelen van Jezus. Vanaf dit moment begonnen de apostelen met het verkondigen van het woord van Jezus en het Christelijke geloof. Dit wordt als het begin van de Christelijke kerk gezien. Volgens Wikipedia is valt Eerste Pinksterdag op de negenenveertigste dag ná Pasen of de vijftigste dag ván Pasen. Tis maar net hoe je het bekijkt, toch?

Nationale Vestingstedendagen

De Vereniging Nederlandse Vestingsteden is de initiator van de Nationale Vestingstedendagen. Dit tweedaagse historische evenement vindt dit jaar in Geertruidenberg plaats. De inwoners hebben hun uiterste best gedaan om de straten terug te brengen in een tijdsbeeld van rond de middeleeuwen. Wat kun je verwachten? Ridderspelen, kannonniers, schutterijen, ambachtslieden, troubadours, gildes, prachtige oude schepen of wandelen over de vestingwallen

Nationale Opa en Oma dag 

In Amerika bestond ie al even (sinds 1978) maar in Nederland werd de eerste Opa en Oma dag pas in 2004 gevierd. En laten we hopen dat de commercie niet zijn klauwen zet in deze dag want het doel achter deze dag draait niet om geld maar om extra aandacht, respect en waardering voor de opa’s en oma’s. Aan deze dag kleeft ook de hoop dat de “Opa en Oma dag” mensen motiveert om eenzame ouderen een bezoekje te brengen.

Dag van het Kapitalisme

Steun de vrije handel, winst, het bedrijfsleven, de welvaart, individuele rechten, globalisering, particuliere eigendommen, vrijheid van meningsuiting, creativiteit en innovatie. Met andere woord steun de welvaart, het kapitalisme! De Dag van het Kapitalisme is opgericht als tegengeluid voor de antiglobaliseringsbewegingen. De aanstichter voor deze dag heet Prodos, een hippie-straatmuzikant annex webradiopresentator uit Australië. Volgens Prodos vinden de antiglobalisten dat het kapitalisme de oorzaak is voor armoede in de wereld. Geheel foutieve conclusie, gebrek aan kapitalisme is de oorzaak van armoede aldus Prodos.

Internationale Dag voor Onschuldige Kinderslachtoffers van Agressie

Het doel van de dag is om wereldwijd kinderslachtoffers die lijden of geleden hebben of overleden zijn door fysieke, mentale en emotionele mishandeling en/of oorlogsagressie te erkennen. Deze dag bekrachtigt tevens de betrokkenheid van de VN om de rechten van kinderen te beschermen.

De trieste realiteit is dat in situaties van een gewapend conflict altijd de meest kwetsbare leden van de samenleving (kinderen) het meest getroffen worden door de gevolgen. De zes meest voorkomende misdaden zijn de rekrutering en inzet van kinderen in de oorlog, moord, seksueel geweld, ontvoering, aanvallen op scholen en ziekenhuizen, en het ontzeggen van toegang voor humanitaire organisaties.

Knuffel je Kat Dag 

Kan het nog gekker dan een “Knuffel je Kat Dag ”? Ja zeker, een betaalde baan als kattenknuffelaar. Ik houd je echt niet voor de gek, een dierenkliniek in Dublin (Just Cats Veterinary Clinic ) is op zoek naar iemand die tegen betaling de hele dag katten aait, die aan het spinnen kan horen of de kat tevreden is of pijn heeft. Ze zijn eigenlijk op zoek naar een Cat Whisperer met zachte handen en dito stem. Wil je een meer info? Klik hier.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.