8 oktober – Landelijke Stiefouderdag | Alkmaar Ontzet | De Dag van De Dyslexie | Nationale Bokbierdag | Wereld Octopusdag

Wat is het doel van de Landelijke Stiefouderdag?

Elk jaar wordt op de tweede zondag van oktober stil gestaan bij het stiefouderschap. Landelijke Stiefouderdag is een speciale dag voor alle stiefopa’s en oma’s, ouders, stiefmoeders en-vaders, kinderen en stiefkinderen. Maar stiefouderdag is ook een dag:

  • die bijdraagt aan bewustwording en erkenning voor het stiefouderschap
  • waarop aandacht wordt gegeven aan bijzondere verhalen over stiefouders
  • zonder vooroordelen over het stiefouderschap
  • met respect en integriteit voor alle betrokkenen

Alkmaar Ontzet

De stad Alkmaar sloeg in het najaar van 1573 succesvol een aanval van de Spanjaarden af. Het was voor het eerst tijdens de Tachtigjarige Oorlog dat een Nederlandse stad een Spaanse belegering wist te doorstaan. De laatste Spanjaarden vertrokken op 8 oktober 1573 en daarom wordt op die dag in Alkmaar nog altijd stilgestaan bij het ontzet. Wil je weten wat er te doen is in Alkmaar, klik hier.

De Dag van De Dyslexie 

I Teach zou gisteren voor de tweede keer De Dag van De Dyslexie (DdvDD) organiseren. Helaas is deze dag door persoonlijke omstandigheden niet doorgegaan. Het had een dag moeten worden die in het teken stond van Dyslexie, een dag vanuit de praktijk gezien en gericht op de Talenten die mensen met dyslexie bezitten.

Deze dag is een prima initiatief want vanuit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het kan zijn als je dyslexie hebt. Daarom onderstreep ik van harte het aanmoedigen van denken in talenten en niet in belemmeringen. Hopelijk kan in 2018 De Dag van De Dyslexie doogaan.

Nationale Bokbierdag

Houd je van bokbier en je wilt vandaag iets gaan ondernemen dan is Zutphen de stad waar je zijn moet. Vandaag vindt namelijk de 21e editie van de Nationale Bokbierdag plaats, reden genoeg om het glas te heffen! Houd er wel rekening mee dan je niet de enige bent die naar Hanzestad Zutphen gaat, maar liefst 100.000 mensen worden er verwacht. Ze komen niet alleen voor het bokbier, de traditionele historische optocht van onder andere oldtimers en bierwagens met paarden trekt ook veel bekijks.

Er valt meer te beleven in Zutphen: er is een kinderkermis, de Bokbiermarkt en dankzij de samenwerking met RadioNL veel liveoptredens van artiesten van vaderlandse bodem. Het mooiste komt nog, de toegang is gratis!

Wereld Octopusdag 

Zoals de naam al suggereert staat vandaag de ocotopus in de spotlights. Zoals je weet is de octopus familie van de inktvissen maar wist je ook dat de ocotopus slimmer is dan de meeste landdieren? Dat de octopus de beschikking heeft over vijfhonderd miljoen neuronen? Dat ze niet 1, niet 2 maar 3 harten heeft? Kortom: de octopus is een fascinerend dier!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.