21 maart – Ga stemmen! | Europese Dag van de Clusterhoofdpijn | Wereld Downsyndroomdag | Wereld Poëziedag | Internationale Dag van het Poppenspel | Twitter dag | Internationale Kleurendag | Dag van de Ingenieur | Internationale Dag van de Alleenstaande Ouder | Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie | Internationale Dag van het Bos | Nowruzdag

Ga stemmen!

Nee wees niet bang, ik ga je géén stemadvies geven en ga ook niet vertellen of je voor of tegen de “sleepwet” moet zijn. Ik geloof dat je best in staat bent om geheel zelfstandig een afgewogen keuze te maken. Het enige waar ik op aandring is dat je gaat stemmen. De stem van niet-stemmers en blanco-stemmers is een verloren stem. En wil jij niet gehoord worden?

Ja ik weet het, ze beloven van alles maar uiteindelijk zie je niks terecht komen van alle beloftes. En ja, je mag ze best allemaal onbetrouwbare zakkenvullers vinden maar toch….ga stemmen! En ja het klopt, er is geen één partij die alle punten die jij belangrijk vindt in hun verkiezingsprogramma heeft staan. Mijn advies? Maak een top 3 of desnoods een top 5 van de punten die jij écht belangrijk vindt en ga dan op zoek naar de partij die deze punten in zijn/haar programma heeft staan. Mijn advies? Ga stemmen!

Europese Dag van de Clusterhoofdpijn

De European Headache Alliance (EHA) en European Headache Federation (EHF) organiseren sinds 2016 de Europese Dag van de Clusterhoofdpijn. Een bewustwordingsdag die onder meer stil staat bij de impact van clusterhoofdpijn. Een dag die noodzakelijk is want er is een schrijnend gebrek aan kennis over deze aandoening, niet alleen bij het grote publiek, maar ook bij huisartsen en zelfs bij neurologen. Het thema voor dit jaar is “een pijnloze toekomst voor clusterhoofdpijn creëren”.

Wat is clusterhoofdpijn?

Clusterhoofdpijn is een vrij zeldzame maar zeer ernstige vorm van hoofdpijn die in aanvallen optreedt. Clusterhoofdpijn wordt ook neuralgie van Horton genoemd en staat in de volksmond ook wel bekend als “suicide headache” (zelfmoordhoofdpijn), vanwege de bijna ondraaglijke pijn.

Wereld Downsyndroomdag

World Down Syndrome Day wordt dit jaar voor de 13de keer georganiseerd, en bij elk jaar ligt de focus ergens anders. De hashtag #WhatIBringToMyCommunity zegt precies waar de focus voor WDSD 2018 zich op richt; maak inzichtelijk welke belangrijke rol mensen met het Downsyndroom hebben in onze maatschappij. Of dit nu op scholen, op het werk, in de gemeenschap, in het openbare en politieke leven, cultuur, media, recreatie, vrije tijd of sport is.

Wat hebben we nog meer vandaag?

Net zoals gister kan ik door het grote aantal “dagen van” vandaag niet bij elke topic stilstaan. Hieronder staan de andere “dagen van” met een korte omschrijving. Voor meer informatie klik op de links.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.