20 oktober – Europese Dag van de Statistieken | Dag van de Chef-kok | Dag van de Luchtverkeersleider | Internationale Kredietunie Dag | Wereld Osteoporose Dag

1e Europese Dag van de Statistieken

Op initiatief van het Europees Raadgevend Comité voor de statistiek (ESAC) en met de steun van de leden van het Europees Statistisch Systeem (ESS) en het Europees Stelsel van Centrale Banken (ESCB) wordt vandaag voor de eerste keer de Europese Dag van de Statistieken gevierd door de Europese Statistische Gemeenschap.
De initiatiefnemers willen hiermee de Europese burgers bewust maken van het belang en de waarde van de officiële statistieken voor onze samenleving. Statistieken zijn onmisbaar: “Je kunt immers een land pas goed besturen als je de onafhankelijke, onpartijdige en betrouwbare cijfers kent.”

Internationale Dag van de Statistiek

Sinds 2010 wordt één keer in de vijf jaar de “World Statistics Day” gevierd. De laatste keer was in 2015. Op deze dag wordt de cruciale rol van statistieken in ons leven benadrukt.

Wat is de Internationale Dag van de Chef-kok?

Elk jaar wordt op 20 oktober de Internationale Dag van de Chef-kok gevierd. Vorig jaar organiseerden chef-koks van over de hele wereld workshops en activiteiten voor duizenden kinderen. Dit jaar is het doel om kinderen op een interactieve, leuke en creatieve manier alles te leren over gezonde voeding. In mini-workshops gaan chef-koks kinderen helpen om met gezonde, voedzame ingrediënten een eetbaar kunstwerk te maken dat aansluit op het thema van 2016: “kunstwerk op je bord”. Een ieder wordt aangemoedigd om foto’s van hun eetbaar kunstwek te delen op sociale media. Gebruik de volgende hashtags: #internationalchefsday #internationalchefsday2016

Internationale Dag van de Luchtverkeersleider

Op 20 oktober 1961 werd de IFATCA (International Federation of Air Traffic Controllers Associations) in Amsterdam opgericht. Sindsdien vieren luchtverkeersleiders over de hele wereld op 20 oktober de Internationale Dag van de Luchtverkeersleider. Een dag van erkenning van één van de meest verantwoordelijke en stressvolle banen.

Internationale Kredietunie Dag

Vandaag, de 3de donderdag van oktober, vieren kredietunies de International Credit Union Day. Op deze dag wordt stilgestaan bij de rijke geschiedenis van de kredietunie. Credit unions bestaan niet in Nederland, wel reeds geruime tijd in andere landen. Met name in de Verenigde Staten waar al in 1809 in de staat Massachusetts een wet van kracht werd die deze financiële instellingen ging reguleren en beschermen.

Wereld Osteoporosedag

Op Wereld Osteoporosedag wordt extra aandacht voor osteoporose en osteopenie. Maar wat is osteopenie? Osteopenie is het (pijnloze) voorstadium van osteoporose. Osteopenie ontstaat doordat het evenwicht tussen de botopbouw en -afbraak verandert. Het geleidelijke proces van botverlies wordt osteopenie genoemd. Als de botdichtheid vervolgens nog verder afneemt, kan het overgaan in osteoporose (botontkalking).

Ben je 60 jaar of ouder en denk je dat je osteopenie of osteoporose hebt, klik dan hier voor de risicotest.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.