17 november – Intocht Sinterklaas | Unfriend Day | Dag van de Achterhoekse Popmuziek | Nacht van de Popmuziek | Landelijk Atelierweekend | Studentendag | Dag voor de Nabestaanden van Zelfdoding | Prematurendag | Europese Week van de Afvalvermindering

Intocht van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten

Wat een heerlijke traditie, de landelijke intocht van Sinterklaas! Sinds 1952 kunnen we de intocht van Sinterklaas op televisie volgen hoe. We kijken live mee naar hoe die ouwe met zijn hulpjes ons land aandoet. Elk jaar in een andere plaats en dit jaar is Zaanstad aan de beurt. De rechtstreekse uitzending door de NTR is op NPO 3 en start om 12.00 uur, op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen. Dieuwertje Blok zal met onder ander reporter Jeroen Kramer verslag doen van de intocht.

Niemand die ze ziet, niemand die ze hoort

Ik was het eigenlijk niet van plan om hier aandacht aan te geven maar kan het niet laten. Wat een idioterie, vier groepen demonstranten die tijdens de intocht van Sinterklaas willen gaan demonstreren. De voor- en tegenstanders van onze zwart geschminkte goedlachse snoepuitdelende kindervriend krijgen allemaal hun eigen protestvak, ver uit elkaar en ver bij de kinderen vandaan. De vraag die bij mij komt boven drijven: wat willen de demonstranten nu bereiken? Niemand die ze ziet, niemand die ze hoort. Tenminste naar ik mag hopen.

Oplossing Zwarte Pieten probleem

Vraag twee: reizen de tegenstanders ook af naar Duitsland, Luxemburg, Zwitserland, Spanje, de Alpenlanden, Noordoost-Frankrijk, Wallonië, Ambon (Indonesië) of de Nederlandse Antillen om te gaan demonstreren tegen zwart geschminkte begeleiders? Of toch maar niet omdat Kleeschen of Zinniklos, Père Fouettard, Schmutzli, Om Pit of Suarte Pit geen uitingen zijn van “ons slavernijverleden”? Dan is de oplossing simpel toch? Ik stel voor dat we onze Zwarte Piet dan maar Schmutzli gaan noemen of zo. Hatseflats: weer een probleem opgelost.

(bron Wikipedia)

Unfriend Day

Ben jij zo’n type die “vrienden” net zo makkelijk om zich heen verzameld als de spaarzegeltjes van een willekeurige supermarkt? Heb je jezelf weleens afgevraagd hoeveel van die “vrienden” er klaar staan om jou te helpen, te steunen of te troosten wanneer je ze echt nodig hebt? Daar is deze dag voor in het leven geroepen, in plaats van berichten van mensen te verbergen op je tijdlijn kun je ze net zo goed “ontvrienden”. Al die vage kennissen wiens vriendschapsverzoek je ooit eens geaccepteerd hebt op Facebook zonder te weten waarom? Ik zeg: Happy Unfriend Day!

En deze dagen staan ook op de kalender voor vandaag:

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.