12 mei – Molendagen | Dag van de Verpleging | Wereld Trekvogeldag | Nationale Vogelweek | Wereld Buikdansen Dag | Wereld Fairtrade day | CIND / Wereld ME-dag | Week Nederlandse Missionaris

Molendagen 

Vandaag en morgen worden voor de 46ste keer de Nationale Molendag gehouden. Op de Molendagen zijn het merendeel van de deelnemende molens ook open en worden door de molenaars allerlei activiteiten georganiseerd; van pannenkoeken bakken met molenmeel, fietstochten, molenmarkten, rondleidingen en activiteiten voor kinderen. Wil je weten welke molens meedoen op de Molendagen, klik hier.

Dag van de Verpleging

Op de geboortedag van Florence Nightingale, de grondlegster van het verpleegkundige beroep, wordt internationaal de Dag van de Verpleging gevierd. Sinds 1964 wordt deze dag ook in Nederland gevierd, met name in veel zorginstellingen organiseren VAR’s (Verpleegkundige of Verzorgende Adviesraden) op en rond 12 mei diverse activiteiten. De beroepsvereniging V&VN brengt onder meer een speciale Dag van de Verpleging-editie van het V&VN Magazine en V&V Nieuws uit.

Zeg eens dankjewel!

Sta op de Dag van de Verpleging eens stil bij het feit dat het beroep van verpleegkundige of verzorger een lichamelijk en geestelijk zwaar beroep is. In plaats van deze mensen aan te vallen kun je ook gewoon dankjewel zeggen, een complimentje geven of gewoon iets aardigs zeggen. Blijf in ieder geval altijd met je handen van de verpleegkundigen, verzorgers, artsen en alle hulpverleners af! Ik heb gezegd!

Wereld Trekvogeldag 

Vanaf 2018 wordt World Migratory Bird Day (WMBD) tweemaal per jaar gehouden; op de tweede zaterdag in mei en oktober (13-10). Door tweemaal per jaar een speciale dag te organiseren hoopt de organisatie van WMBD een groter publiek te bereiken waardoor hun boodschap meer mensen zal bereiken. De algemene boodschap blijft hetzelfde: het bewustzijn verhogen over de bedreigingen waarmee trekvogels worden geconfronteerd.
We staan er niet altijd bij stil maar vogels vormen een belangrijk onderdeel van de mondiale biodiversiteit. Ze zijn een onmisbare schakel in het internationaal meta-ecosysteem. Trekvogels bestuiven gewassen en helpen planten te groeien door zaden te verspreiden en op insecten te jagen. Wanneer trekvogels verdwijnen, dan is het slecht gesteld met onze leefomgeving!

Nationale Vogelweek

Als je het idee hebt opgepakt tijdens de Vogelweek met een excursie mee te doen dan is de kans groot dat deze al volgeboekt is. Wees niet teleurgesteld, je kunt namelijk het hele jaar door met deskundige vogelgidsen van de Vogelbescherming op vogelexcursie. Wil je perse mee met de Vogelweek dan zul je een jaartje geduld moeten hebben. Pak je agenda en noteer dat in 2019 de Nationale Vogelweek van 11 en 19 mei is. Vanaf medio februari 2019 verschijnen de eerste excursies op de website van de Vogelweek.

Waar staan we vandaag nog meer bij stil?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.