13 mei – Dag van het Levenslied | Moederdag | Herdenking vuurwerkramp Enschede | Internationale Hummus-dag | Wereld Cocktaildag

36ste editie van Dag van het Levenslied

Voor veel mensen uit Nijmegen en omstreken is Moederdag al jaren verbonden met een bezoek aan het Valkhofpark. Niet om te wandelen maar om mee te blèren tijdens het gratis toegankelijke smartlappenfestival “Dag van het Levenslied”. Wie treden er op? Een kleine greep uit het programma: Ut Nijmeegs Smartlappenkoor (aanvang 14.05), de Zingende Zeeman (aanvang 15.50), Koos Alberts (aanvang 18.00), van Binsbergen Trio (aanvang 20.05) en om 23.30 komt de Ultrageheime Slotact! Het festival begint om 14.00. Klik hier voor het complete programmaoverzicht.

Moederdag

Op de tweede zondag in mei wordt sinds ongeveer 1925 Moederdag in Nederland gevierd. Wist je dat Moederdag van oorsprong bedoeld was om het moederschap te eren? Tegenwoordig is het meer een moeder-verwen-dag. Moeder krijgt ontbijt op bed en de huishoudelijke taken worden vandaag door vader en de kinderen gedaan. Natuurlijk hebben de kleintjes op school iets leuks in elkaar geknutseld of getekend voor moeder of als ze iets groter zijn een bosje bloemen of een flesje parfum gekocht. Dat is in een notendop de “moeder-verwen-dag”. Ik wens alle grootmoeders, (schoon)moeders en bonusmoeders een hele fijne Moederdag!

Herdenking vuurwerkramp Enschede

Vandaag is het achttien jaar geleden dat de vuurwerkramp in Enschede plaatsvond. Bij de ramp vatte een met vuurwerk gevulde opslagruimte van het bedrijf S.E. Fireworks vlam. Er vielen 23 doden (waaronder vier brandweermannen) en ongeveer 950 mensen raakten gewond, 200 woningen werden geheel vernield. De herdenking van de vuurwerkramp Enschede wordt net zoals voorafgaande jaren informeel en kleinschalig gehouden. Wil je aanwezig zijn bij de herdenking, klik dan hier voor het programma overzicht.

Internationale Hummus-dag

International Hummus Day werd in 2012 voor het eerst bedacht en gelanceerd door Ben Lang en Miriam Young, bekend van Peace, Love, Cook, Travel, Eat. Tja, hoe vier je de internationale puree van kikkererwten dag? Eet hummus voor ontbijt, eet hummus tijdens lunch en eet hummus bij het avondeten. Of ga naar een zaak toe waar je hummus geserveerd krijgt. Klik hier voor de locatie plattegrond.

  • neem deel aan een evenement op Hummus Day
  • Tweet of Instagram met hashtag #hummusday
  • like de Hummus Day Facebook-pagina
  • lid worden van de Hummus Day Facebook-groep

Wereld Cocktaildag (#WCD18)

Op 13 mei 1806 werd het woord “cocktail” voor het eerst omschreven in het tijdschrift The Balance and Columbian Repository. En dat moeten we natuurlijk uitgebreid vieren met het drinken van één of meer cocktails. Ik zeg: proost!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.