15 september – Prinsjesdag | Internationale Dag van de Democratie | Wereld Lymfeklierkankerdag

Wie heeft het mooiste hoedje van de dag en wat nog belangrijker is welk hoedje is wind- en regenproef. We zullen het zien, traditie getrouw zal de NOS verslag doen van deze dag maar er waait een nieuwe frisse stevige wind in Den Haag, “We Are Change Rotterdam” genaamd. Zij behoren tot de groep van alternatieve media die ook verslag doen van Prinsjesdag.

Prinsjesdag en Dag van de Democratie

Een dag die bol staat van tradities: de Gouden Koets, de route door de stad, het voorlezen van de troonrede en natuurlijk de balkonscène, tenminste als het weer het toelaat.
Om 15.00 biedt minister Dijsselbloem van Financiën het “derde dinsdag in september” koffertje met daarin de Miljoenennota en de rijksbegroting aan de Tweede Kamer aan. Wat voor “zoets” zou er allemaal in het koffertje zitten?

Prinsjesfestival

Vandaag is het ook Dag van de Democratie en dat moet natuurlijk gevierd worden. Dat vonden de organisatoren van het Prinsjesfestival ook. Op hun website staat het volgende te lezen: “Onze democratische rechtsstaat verdient een feest: Prinsjesfestival. Van 10 september tot en met Prinsjesdag, 15 september, is de binnenstad van Den Haag het decor van hét feest van de democratie”.
Ook Gerdi Verbeet, oud-voorzitter Tweede Kamer, is actief betrokken bij het organiseren van evenementen voor het Prinsjesfestival. Wat wordt er dan georganiseerd? Een kleine greep uit de evenementen: jongstleden zaterdag was er een heuse PrinsjesHatwalk, gisteravond vond Pimp de Troonrede plaats. Maar er is ook cabaret, muziek en eten. Allemaal ingrediënten voor een mooi feest!

Wereld Lymfklierkankerdag

Deze vorm van kanker staat in de Nederlandse top 10 van kankersoorten op de vijfde plaats, uitgedrukt in cijfers wil dit zeggen dat ongeveer 3.000 Nederlanders dit jaar de diagnose lymfeklierkanker krijgen. Ga voor meer informatie naar www.hematon.nl .

Als je last hebt van onderstaande symptomen wil het nog niet zeggen dat je lymfklierkanker hebt maar als ze niet vanzelf weggaan is het toch raadzaam om een dokter te raadplegen.

Ga naar je huisarts als je al enige tijd last hebt van:
1)   Niet pijnlijke zwelling van de lymfklieren in het bovenlichaam, die gevoeld kunnen worden in de nek, de omgeving van het sleutelbeen, oksels of lies.
2)   Koorts, vooral ’s nachts.
3)   Rillingen of schommelingen in temperatuur.
4)   Niet te verklaren gewichtsverlies.
5)   Gebrek aan eetlust.
6)   Ongewone vermoeidheid of gebrek aan energie.
7)   Aanhoudend hoesten.
8)   Buiten adem zijn.
9)   Aanhoudende jeuk over het hele lichaam zonder aanwijsbare reden of – uitslag.
10) Algehele vermoeidheid.
11)  Vergrote amandelen
12)  Hoofdpijn.

(bron: www.wereldlymfkliekankerdag.nl)

Wil jij je kennis over lymfklierkanker testen doe dan de lymfklierkennistest, klik hier.

Deel dit bericht

Een gedachte over “15 september – Prinsjesdag | Internationale Dag van de Democratie | Wereld Lymfeklierkankerdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.