22 augustus – Prinsengrachtconcert | Beach Cleanup Tour 2015 Texel

Beach Cleanup Tour 2015

Met de hoofdsponsor voorop heet het voluit de Boskalis Beach Cleanup Tour 2015 van Stichting De Noordzee. Boskalis klinkt bekend, wie zijn ze ook al weer en wat doen ze? De Koninklijke Boskalis Westminster NV is een Nederlands bedrijf en is wereldwijd actief met baggeren en maritieme dienstverlening.
Waarom hoofdsponsor? Boskalis neemt haar verantwoordelijkheid, en vind dat niet meer dan normaal, om haar steentje bij te dragen aan het schoonhouden van de zee en stranden aan de Noordzeekust. Niet alleen financieel maar ook met man-/vrouwkracht! Een duim omhoog voor Boskalis!

Over de Tour

Het doel van deze Tour is om in de maand augustus, van 1 tot en met 27 augustus om precies te zijn, de gehele Noordzeekust weer te verlossen van al haar zwerfvuil.
Waarom nemen we onze rotzooi niet gewoon weer mee naar huis? Gebrek aan respect voor de natuur, geen normen en waarden? Dus beste strandbezoekers en mensen van de (plezier)scheepsvaart: neem je rotzooi mee naar huis! Wist je dat vorig jaar maar liefst 20.078 kg afval door 1479 vrijwilligers is opgeruimd?
Ben jij, beste vervuiler, ook één van die vrijwilligers geweest? Nee? Dan heb je nog 6 dagen de tijd!

Texel

Etappe 22 van de Cleanup Tour is op Texel. Er wordt vandaag geruimd tussen de twee natuurgebieden van de Slufter en de Mandenvallei, een prachtig stukkie Texel! Als je wilt meehelpen dan word je om 10.00 bij paal 28 verwacht.

Help ook mee om de “plastic soup” te verminderen en red daarmee meer dan 1 miljoen zeedieren.
Want dat is het aantal zeedieren dat jaarlijks sterft door de “plastic soup” waar wij, wereldbewoners, verantwoordelijk voor zijn.

Prinsengrachtconcert

Als je na een dagje afval opruimen voldaan op de bank hangt dan kun je gaan genieten van het Prinsengrachtconcert. Het hoofdprogramma van het Prinsengrachtconcert wordt zoals vanouds live uitgezonden door de AVROTROS op NPO2, de uitzending begint om 21.20. De Franse meesterpianist Alexandre Tharaud is dit jaar de solist in het hoofdprogramma.

’s Middags om 16.00 begint het jaarlijks terugkerend evenment al met het KinderPrinsengrachtconcert.
Om 17:20 wordt het uitgezonden op NPO3 Zapp.

Om 20.00 begint het voorprogramma met de Nederlandse mezzosopraan Rosanne van Sandwijk als soliste. Dit is live te volgen vanaf 20:00 uur via www.avrotros.nl en NPO Cultura en te beluisteren op NPO Radio 4.

“Aan de Amsterdamse Grachten, heb ik heel m’n hart voor altijd verpand. Amsterdam vult mijn gedachten, als de mooiste stad in ons land”.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.