4 juli – Dag van de Coöperatie | World Naked Bike Ride | Sla je Vriend met een Unoxworst Dag

Hoe toepasselijk is het zeg, op de dag dat de Tour de France van start gaat in ons mooie Utrecht wordt in Amsterdam de World Naked Bike Ride 2015 gereden.
En als klap op de vuurpijl is het ook nog “Sla je Vriend met een Unoxworst Dag”. Wie verzint nu zo’n dag met die worsten? Daar kan ik je antwoord op gegeven; dat zijn Remco van Eijk, Nicky Leijtens en Raymon van Schouwen!

World Naked Bike Ride 2015

World Naked Bike Ride (WNBR) is ontstaan in Zaragoza, Spanje, en werd in 2001 voor het eerst georganiseerd door de Spaanse Ciclonudista. Er werd op deze blote manier geprotesteerd tegen de overheersing van auto’s en ander gemotoriseerd verkeer in het straatbeeld.
Door het steeds maar groter worden van die specifieke groep blijft er steeds minder ruimte over voor de voetganger en fietser ( en andere ongemotoriseerde deelnemers aan het verkeer ).
En waarom moet dat naakt? Dit is om de kwetsbaarheid van het menselijke lichaam in het verkeer te laten zien en en passant respect voor het lichaam te eisen.
Op 12 juni 2004 werd in Nederland de eerste WNBR verreden en dit jaar dus op 4 juli.

WNBR Amsterdam

In Amsterdam wordt vandaag naakt gefietst om aandacht te vragen voor het misbruik van natuurlijke brandstoffen en de gevolgen daarvan voor ons lichaam. Sta jij hierachter en je wilt deelnemen maar je wilt niet bloot? Geen probleem want de dresscode is; zo bloot als je durft! En het weer in achtnemende lijkt me een T-shirt en een pet/hoed geen overbodige luxe!
De organisatie waarschuwt hier ook voor en wijzen er op dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de eventuele gevolgen van het poedelnaakt fietsen vandaag.

Internationale Straattheaterdag

De Cultuurwerf In Vlissingen organiseert op 2,3,4 en 5 juli het Festival Onderstroom.Vandaag is de Internationale Straattheaterdag met een keur aan artiesten, klik hier voor een overzicht.
Bij de zomerconcerten treedt vanavond Di-Rect op met in het voorprogramma The Indien. Locatie: de Houtkade, aanvang: 21.00, het terrein gaat om 19.30 uur open en het voorprogramma begint om 20.00 uur.

Internationale Dag van de Coöperatie

Elk jaar op de eerste zaterdag in juli wordt de Internationale Dag van de Coöperatie gevierd met wisselende thema’s, het thema van 2015 is “Gelijkheid”. Nederlandse coöperaties delen hun kennis en ervaringen met initiatieven in ontwikkelingslanden om de ongelijkheid in deze gebieden verkleinen.

Wat is een coöperatie?

Een coöperatie is een onderneming die wordt bestuurd en gefinancierd door leden die gebruik maken van die onderneming. Dat kunnen consumenten zijn, ondernemers, maar ook medewerkers of overheidsorganisaties. (Bron: website NCR)

Top vijf

De Nederlandse top vijf wordt uitgemaakt door Achmea, Rabobank, VGZ, FrieslandCampina en CZ groep.
(Bron: website NCR)

Vandaag om 14.00 start de Tour de France met een proloog door de binnenstad van Utrecht. 
“Bonne chance pour les participants néerlandais”

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.