3 juli – Comic Sans Dag | Amsterdam International Fashion Week

Beste mensen, ik heb me voorgenomen dat op het moment dat de temperatuur boven de 35 graden komt ook ik een “tropenrooster” ga hanteren. Daarom zal de blog van vandaag iets korter zijn dan normaal.

Comic Sans Dag

Vandaag, de eerste vrijdag van juli, is de dag dat we het guitige lettertype Comic Sans MS in het zonnetje zetten! Aldus Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.
Dat mensen zich überhaupt druk kunnen maken over het lettertype Comic Sans. Het gaat bij sommige nog verder dan druk maken over, er zijn heuse haat-website zoals bijvoorbeeld “Ban Comic Sans: putting the ‘sans’ in Comic Sans” en ihatecomicsans.com.

De haters en de fans

Tot de groep haters behoren vooral hipsters en graphic designers. In de designwereld is het not done om Comic Sans te gebruiken omdat ze vinden dat het een kinderachtige uitstraling heeft.
Maar waar je haters hebt heb je ook fans. Volgens een artikel wat ik gelezen heb zijn het vooral de huisvrouwen en de gemiddelde scholieren die Comci Sans gebruiken. Hoezo stigmatiserend?

Nationale Comic Sans Dag

De voormalige 3FM-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, van de Coen & Sander Show, waren de bedenkers van de Nationale Comic Sans Dag. Het idee achter deze dag is (was?) dat zoveel mogelijk mensen en bedrijven berichten in Comic Sans lettertype gaan versturen en websites gaan omzetten naar het Comic Sans lettertype. Vorig jaar hadden maar liefst enkele honderden daar aan gehoor gegeven.
Ook werd gevraagd om de Facebook pagina van Comic Sans Dag te liken, het resultaat in 2014 was 1000 likes. Het doel voor dit jaar is 2000 likes! Geef ze een like, al is het alleen maar omdat je jarenlang hebt genoten van de Coen & Sander Show.

Comic Sans heeft een make-over ondergaan.

De Australische ontwerper Craig Rozynski heeft de Comic Neue ontworpen. Zie hieronder het reultaat.
comic sans

Amsterdam International Fashion Week van 3-13 juli

Vandaag is het voor de tweede keer dat de Amsterdam International Fashion Week dit jaar wordt gehouden. Locatie is de Westergasfabriek in Amsterdam maar ook zijn er diverse locaties in de stad te vinden.
De modeweek staat in het teken van Nederlandse mode, Nederlandse couturiers, catwalks, modeshows, modellen en natuurlijk de goodiebags! 🙂

Het mooie aan de Fashion Week is dat het niet alleen talentvolle ontwerpers een kans geeft om zich te presenteren aan de modeliefhebbers, ook de nog onbekende krijgen een kans op dit grote podium.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.