9 september – Dag van de Geboorte | Dag van de Boerin | Orgeldag | Open Monumentendag | Nationale Sportweek | Battery Recycling Day | Wereld EHBO dag | Wonderful Weirdos Day | Foetaal Alcohol Syndroom Dag

Nationale Dag van de Geboorte

Sinds 2015 vieren we op de Dag van de Geboorte dat de meeste kinderen gezond worden geboren én staan we er tegelijkertijd bij stil dat niet alle baby’s gezond op de wereld komen. Er worden gemiddeld per dag ongeveer 465 kinderen geboren en daarvan overlijden vier baby’s als gevolg van groeivertraging, vroeggeboorte of een aangeboren afwijking of te laag geboortegewicht. Andere baby’s redden het wel maar blijven gehandicapt of chronisch ziek. Wist je dat elke dag 48 ouders te maken krijgen met een niet gezond geboren kindje? Wat een tragedie!

Vandaag wordt daarom ook door Fonds Gezond Geboren extra aandacht gevraagd voor het fonds om zodoende meer donaties te generen en daarmee meer wetenschappelijk onderzoek naar sterfte en ziekte van baby’s rondom de geboorte te financieren. Fonds Gezond Geboren schatten dat een kwart van de babysterfte is te voorkomen!

Dag van de Boerin

Boerin Gerda Briene is de initiator van Dag van de Boerin. Zij vond in 2013 dat het tijd werd dat boerinnen een “eigen dag van” moesten krijgen voor al het vaak onzichtbare werk dat zij verrichten op, rond en in de (zorg)boerderij(winkel). Daarom stuurde zij op vrijdag 13 september in 2013 drie tweets de wereld in. De eerste was meer een overpeinzing die reacties uitlokte van andere Twitteraars: Gerda Briene‏ @GzndBoernVstand 10:02 – 13 sep. 2013 ik zie allerlei soorten “dag van” voorbijkomen. Wanneer is het de dag van de #boerin? #dtv

Ene Janet Mensink‏ opperde dat de boerinnen zelf maar een dag van de boerin moesten uitroepen. Gerda pakt om 23:14 de handschoen op en komt met de volgende Tweet: goed idee! Maar heb wel jullie hulp nodig om het tt te maken. RT mijn volgende tweet en kijk of het lukt!

Of de Tweet: Ik ben zo blij! Vandaag is het DAG VAN DE BOERIN! #dvdboerin trending topic is geworden kan ik niet meer achterhalen maar de hashtag #dvdboerin kwam dat jaar en de jaren er na nog vaak voorbij!

16e editie Nationale Orgeldag

Het landelijke startschot van de Nationale Orgeldag wordt elk jaar in een andere provincie gegeven en dit jaar is Limburg aan de beurt. Het startschot voor Nationale Orgeldag 2017 galmt na in de Sint-Janskerk in Maastricht. Niet alleen in Limburg maar door het hele land zijn orgels te beluisteren, te bekijken en soms zelfs te bespelen. Klik hier voor een overzicht van alle landelijke aangemelde activiteiten.

Open Monumentendag 9 en 10 september

Sinds 1987 wordt in het tweede weekend van september de Open Monumentendag(en) gehouden. Dit is uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen in Nederland. Niet vreemd aangezien duizenden monumenten gratis toegankelijk zijn dit weekend. Tevens worden er bij de monumenten diverse activiteiten georganiseerd, van programma’s voor jongeren tot speciale fietsroutes. Je kunt de deelnemers aan de Open Monumentendag(en) herkennen aan de speciale Open Monumentendag-vlag.

Wat is er nog meer te doen vandaag?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.