9 september – Bedrijfsuitjesdag | Dag van de Scheiding | European Battery Recycling Day | Wonderful Weirdos Day

Bedrijfsuitjesdag

Het is de tweede vrijdag van september, het is Bedrijfsuitjesdag! En het is vandaag precies 10 jaar geleden dat het AVRO-programma Arbeidsvitaminen de eerste “Nationale Bedrijfduitjesdag” organiseerde. Reden voor een feestje, of niet dan? Als jij vandaag gewoon de hele dag aan het werk moet dan tja…….

Dag van de Scheiding

De gemiddelde leeftijd waarop mannen en vrouwen voor het eerst trouwen neemt toe. Mannen zijn gemiddeld 33,5 jaar oud en vrouwen 31,0 jaar wanneer ze voor de eerste keer in het huwelijksbootje stappen. In 2015 werden in ons land 78 duizend huwelijken gesloten en kwam aan 36 duizend huwelijken door een echtscheiding een einde. Conclusie: meer dan 45% van de huwelijken loopt stuk. Dat zijn geen leuke cijfers om te lezen als je net getrouwd bent of net samenwoont of plannen hebt in die richting. En dan hebben we het nog eens niet over het aantal samenwoners dat uit elkaar gaat.

( cijfers afkomstig uit Trends in Nederland

Begeleiding bij scheidingen

Op 15 september 1796 werd in Nederland de eerste echtscheiding uitgesproken, de gelukkigen waren Wilhelmus Meers en Agatha Lenaerts. Vanwege dit heugelijke feit valt de Dag van de Scheiding op of rond de datum van die eerste echtscheiding. De Dag van de Scheiding wordt georganiseerd door de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Het doel van de Dag van de Scheiding is om te benadrukken dat deskundige begeleiding belangrijk is omdat niemand een vechtscheiding wilt. Je wilt toch niet dat je kinderen de dupe worden van een scheiding? Maak gebruik van deze dag en win vandaag advies in bij een gespecialiseerde advocaat over alles wat bij een scheiding komt kijken. Wil je advies? Klik hier, dan kom je uit op de website van vFAS.

Europese Battery Recycling Day

Lood, zink en mangaan zijn stoffen die je echt niet in je kropsla wilt aantreffen. Laten dat nu precies de stoffen zijn die in batterijen zitten. Daarom is het belangrijk dat lege batterijen worden ingeleverd. Het belang van gescheiden batterijeninzamelingen en recycling van batterijen is nu precies waar het om gaat op de European Battery Recycling Day.

Wil je € 1.000,- aan reischeques winnen? Lever dan 10 lege batterijen in bij één van de 24.000 inleverpunten.

Wonderful Weirdos Day

In de ogen van de massa ben je nogal snel een “weirdo” als je bijvoorbeeld niet voldoet aan de meest gangbare gedragsvormen. Al snel krijg je een etiket opgeplakt van ongewoon, vreemd, abnormaal, excentriek. En waarom eigenlijk? Omdat je geen éénheidsworst bent? Dat je out of the box durft te denken? Dat je durft te zijn wie je wilt zijn? Hoeveel mensen durven dat eigenlijk?

Gooi vandaag alle schroom van je af en wees jezelf. Het mag allemaal op Wonderful Weirdos Day. Deel je weirdo-selfie op twitter; gebruik hashtag #WeirdoSelfieNL. Hoe gekker hoe beter!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.