8 oktober – De Dag van De Dyslexie | Alkmaar Ontzet | NK Bloemschikken | Week van het Nederlands | Internationale Dag van de Palliatieve Zorg | Wereld Zombiedag

Eerste Editie van De Dag van De Dyslexie

I Teach organiseert voor de eerste keer De Dag van De Dyslexie (DdvDD). Een dag die in het teken van Dyslexie staat, een dag vanuit de praktijk gezien en gericht op de Talenten die mensen met dyslexie bezitten. Wat kun je verwachten? Vier ervaringsdeskundigen geven lezingen met interactie workshop, deelnemen aan de lunch en wandelen op het info-plein waar bedrijven staan die oplossingen aanbieden en inzicht geven in Talentontwikkeling.

Deze dag een prima initiatief want vanuit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het kan zijn als je dyslexie hebt. Daarom onderstreep ik van harte het aanmoedigen van denken in talenten en niet in belemmeringen. Je kunt meer dan je denkt!

Alkmaar Ontzet

De stad Alkmaar sloeg in het najaar van 1573 succesvol een aanval van de Spanjaarden af. Het was voor het eerst tijdens de Tachtigjarige Oorlog dat een Nederlandse stad een Spaanse belegering wist te doorstaan. De laatste Spanjaarden vertrokken op 8 oktober 1573 en daarom wordt op die dag in Alkmaar nog altijd stilgestaan bij het ontzet. Wil je weten wat er vandaag te doen is in Alkmaar, klik hier.

NK Bloemschikken

Dit weekend (8 en 9 oktober) organiseert Groei & Bloei het grote bloemschikevenement het NK Bloemschikken, dit jaar met het thema Kunst & Kitsch. Dit weekeinde kun je in en rond de Innovatoren op het oude Floriade terrein in Venlo honderden bloemstukken bewonderen.

Week van het Nederlands

Vorig jaar werd voor de eerste keer de Week van het Nederlands gehouden, initiatiefnemer was en is de Taalunie. Met deze week wil de Taalunie aandacht vragen voor de meerwaarde van het Nederlands.

Tijdens de week worden in Vlaanderen en in Nederland talloze activiteiten georganiseerd die het belang en de rijkdom van het Nederlands zichtbaar maken. Eén van die activiteiten is een zoektocht naar de 100 mooiste Nederlandstalige liedjes. Stemmen kan  op de website van Radio 1 of die van NPO radio 5.

De uiteindelijke lijst wordt op zaterdag 15 oktober tegelijkertijd bij onze zuiderburen van Radio 1 en NPO Radio 5 uitgezonden.

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

Voor de twaalfde keer vindt de (Internationale) Dag van de Palliatieve Zorg plaats. . Het thema van 2016 is “kwaliteit van leven, als het leven pijn doet”. Iedereen kan namelijk te maken krijgen met palliatieve zorg; wanneer je ongeneeslijk ziek bent, als naaste van iemand die ongeneeslijk ziek is, als zorgverlener, vrijwilliger of mantelzorger. Via regionale ontmoetingen en activiteiten kan je kennismaken met de betekenis en mogelijkheden van palliatieve zorg en ervaringen delen. Klik hier voor meer informatie en overzicht van activiteiten.

Wereld Zombiedag

Vanwege Wereld Zombiedag worden er vandaag wereldwijd op diverse plaatsen zogenaamde Zombie Walks gehouden; gekleed als een ondode door de stad waggelen. Een andere geliefde datum voor een Zombie Walk is 29 oktober, de zaterdag voor Halloween. In Nederland kun je op die datum bijvoorbeeld meelopen met de Rotterdamse Zombiewalk of in Arnhem.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.