7 oktober – Nationale Ouderendag | Nederlandse Dansdagen | Wereld Glimlach Dag | Werelddag voor Fatsoenlijk Werk

Nationale Ouderendag

Wat in 2009 in Zeist als een eenmansactie begon is in de loop der jaren uitgegroeid tot een landelijk evenement waarbij honderden wensen van ouderen op de eerste vrijdag in oktober in vervulling gaan. Vorig jaar werden op Nationale Ouderendag maar liefst 1.400 wensen vervuld variërend van weer eens paardrijden, een rit maken in een sportwagen, een dagje terug naar het geboortedorp tot gewoon een patatje eten bij de snackbar. Voor de meeste onder ons zijn dit activiteiten waar we nog eens niet bij stilstaan, en dat gegeven maakt mij verdrietig. Hoeveel moeite is het nu om met een oudere een bakkie koffie te gaan drinken of naar een orchideeënkwekerij te gaan?

Met dit in het achterhoofd ben ik op ouderendag.nl op zoek gegaan naar een wens(en) die ik ondanks mijn MS kan laten vervullen. Kwam 3 wensen tegen die mij aanspraken, alle 3 hebben ze te maken met voetbal. Eén wens van een oudere was om naar een wedstrijd van FC Utrecht te gaan en 2 wensen voor PSV. Omdat het fysiek voor mij moeilijk wordt om deze wensen te vervullen heb ik beide clubs aangeschreven of zij de wensen willen en kunnen vervullen. Ik hoop dat het gaat lukken!

Festival de Nederlandse Dansdagen

Sinds 1998 wordt dit grote dansevenement voor professionals en publiek georganiseerd, en de initiatiefnemers van het eerste uur het Theater aan het Vrijthof, NTR (destijds NPS) en de gezamenlijke Nederlandse dansgezelschappen zijn nog steeds belangrijke partners van de organisatie. Wat kun je verwachten? Het Festival de Nederlandse Dansdagen biedt voor de dansliefhebber in één weekend een unieke ervaring waarin genieten van Nederlandse dans in de mooie stad Maastricht voorop staat.

Wereld Glimlach Dag

Ben benieuwd hoeveel mensen ik vandaag tegenkom die vriendelijk glimlachen. Soms lijkt het wel als er op glimlachen een straf staat. Kijk maar eens om je heen, hoeveel mensen zie jij glimlachen?

Negen van de tien keren dat ik vriendelijk glimlach naar iemand glimlacht degene, zij het iet wat verbaasd en verlegen, terug. Je kan iemands dag helemaal goed maken door gewoon vriendelijk te glimlachen en het wordt helemaal top als je ze ook nog goedemorgen, goedemiddag of goedenavond zegt.

Buiten dat een glimlach je nog aantrekkelijker maakt zijn er nog meer voordelen: glimlachen maakt je gelukkig en andere, werkt aanstekelijk, mensen vertrouwen je sneller als je glimlacht, glimlachen ontstresst waardoor je meer ontspannen bent en last but not least je leeft langer met een glimlach.

Werelddag voor Fatsoenlijk Werk

Op de World Day for Decent Work komen vakbonden van over de hele wereld in actie voor eerlijke handel en echte banen. In Nederland organiseert de FNV als actie een Ronde Tafelbijeenkomst over gewoon goed werk in de internationale productieketen en als ik het goed begrepen heb wordt er deze ochtend ook bij IKEA actie gevoerd.
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.