afbeelding versterkt bluesmuziekdag

8 augustus – Internationale Bluesmuziekdag | Wereld Kattendag | Internationale Dag van het Vrouwelijk Orgasme

Internationale Bluesmuziekdag

Op 17 augustus 2011 werd door online petitie gestart voor de oprichting van een International Blues Music Day (Internationale Bluesmuziekdag). In een paar maanden werden duizendenhandtekeningen verzameld. De ondertekenaars waren bluesliefhebbers, muzikanten, beroemdheden en promotors. Na het aantikken van 15.000 handtekeningen werd er gekozen om jaarlijks op de eerste zaterdag van augustus de Internationale Bluesmuziekdag (IBMD) te organiseren. In 2013 vond de allereerste Internationale Bluesmuziekdag plaats. Tijdens de 1e editie kon je een dag lang feesten, een bluesfilmfestival bezoeken en een zonsondergangconcert in New York City met meerdere lokale, regionale en wereldberoemde artiesten bijwonen. Deze dag had ik dus gisteren moeten plaatsen maar ach ja, ook ik maak weleens een foutje.

Het initiatief was het geesteskind van de wereldberoemde bluesmuzikant en voorzitter van de NYC Blues Society Johnny Childs. De IBMD-organisatie en de NYC Blues Society zijn de leidende non-profitorganisaties die belast zijn met het plannen, promoten en produceren van deze jaarlijkse viering.

Wat is het doel van Internationale Bluesmuziekdag?

Internationale Bluesmuziekdag is een dag om de bluesmuziek in de spotlights te zetten. Om de rijke erfenis, traditie en toekomst van deze Amerikaanse kunstvorm en internationale taal bekend als bluesmuziek te vieren, promoten en te behouden. International Blues Music Day is eveneens het hoogtepunt van het Blues Festival seizoen en vestigt de aandacht op de Blues en haar muzikale kunstvorm te eren.

Wereld Kattendag

Na Knuffel je Kat Dag op 4 juni vieren we vandaag World Cat Day. Een jaarlijks terugkerende dag die in 2002 werd geïnitieerd door het IFAW (International Fund for Animal Welfare). Op het internet wordt verder melding gemaakt dat op 17 februari en op 22 februari het “International Cat Day” is, hoe verwarrend! Sommige mensen hanteren 20 februari als de “kattendag” omdat op die dag in 2009 de meest beroemde kat, genaamd Socks, overleed. Voor wie niet weet wie Socks was, Socks was de kat van de dochter van voormalig president van Amerika Bill Clinton. Socks had het meest luxe poezenhuis ever, het Witte Huis!

Wereld Kattendag is natuurlijk bij uitstek dé dag om je kat eens extra te verwennen. Maar pas op met teveel aaien, niet ieder kat vindt het heerlijk. Katten kunnen er gestrest van raken, zeker als ze in een huishouden wonen waar zij de enige kat zijn.

Internationale Dag van het Vrouwelijk Orgasme

Vandaag is het “International Female Orgasm Day”, oftewel de Internationale Dag van het Vrouwelijke Orgasme. Een dag die ontstaan is in Brazilië om mannen aan te moedigen hun vrouw te bevredigen. Je moet deze dag niet verwarren met Wereld Orgasme Dag op 21 december. Die dag heeft een hele andere insteek. Vandaag vieren we dat iedere vrouw recht heeft op het bereiken van een seksueel hoogtepunt. Helaas vind nog niet iedere man het noodzakelijk of belangrijk dat zijn vrouwelijke seks partner ook een orgasme krijgt. International Female Orgasm Day heeft tot doel vrouwen te helpen hun seksualiteit te omarmen. In veel samenlevingen heerst het idee dat vrouwen niet van seks mogen genieten. Laat staan dat er seksuele voorlichting wordt gegeven. En dat allemaal vanwege cultuur en traditie.

Internationale Dag van het Vrouwelijk Orgasme biedt mannen en vrouwen de kans om meer te weten te komen over het seksuele genot van vrouwen.

Deel dit bericht