afbeelding versterkt wereld orgasme dag

21 december – Wereld Orgasme Dag | Sint Thomasluiden | Europese Dag van de Korte Film | Kruiswoordpuzzel Dag | Kortste Dag | Internationale Dalek-herdenkingsdag

Wereld Orgasme Dag

Er is een feestdag in december die al het aankomend leed van het verplichte gourmetten met de Kerstdagen verzacht: Wereld Orgasme Dag. De initiatiefnemers van deze dag geloven dat het mondiaal en tegelijkertijd hebben van een orgasme bijdraagt aan een toename van positieve energie in het energieveld van de aarde. Een collectief orgasme zou zelfs bijdragen aan de wereldvrede. Het zou meer effect hebben dan bidden mits het natuurlijk synchroon gebeurd anders is het alleen maar lekker. 

Als een orgasme dan toch moet….

Ook al heb je niet zoveel zin omdat je in die ene heerlijk zachte warme onesie op de bank zit en aan het bingewatchen bent, toch wil ik je wijzen op de volgende voordelen van het vrouwelijk orgasme:

  • het houd je vrouwelijke lichaamsdelen gezond
  • het werkt pijn verlichtend
  • het beschermt je hart
  • het helpt je beter slapen
  • het houd je in vorm en helpt je afvallen
  • het zorgt voor een beter doorbloeding

Hoe laat moet je van bil?

De winterzonnewende bepaalt hoe laat je van bil moet voor de wereldvrede. De officiële winterzonnewende valt dit jaar op 21 december om 11.02 uur in Nederland. Nu heb ik dus twee opties of ik laat het aan mij voorbijgaan of ik zeg al mijn afspraken af deze ochtend. Mag jij raden wat ik ga doen. Ben je niet in Nederland, klik dan hier voor de juiste tijd want we moeten natuurlijk wel gezamenlijk op de juiste tijd klaarkomen anders gaat het hele idee van simultaan orgasmeren voor wereldvrede naar de knoppen.

Sint Thomasluiden

Op de naamdag van de heilige (ongelovige) Thomas begint al sinds de 18e eeuw de jaarlijkse Sint Thomasluiden – manifestatie. Een bijzonder oud volksgebruik: ervaren klokkenluiders, in traditionele kledij gestoken, laten de klokken prachtig op maat klinken. Het Sint Thomasluiden was bedoeld om de boze geesten aan het einde van het jaar te verdrijven. Iedereen kon in deze periode naar het kerkhof gaan om de klok van de klokkenstoel te luiden. Klokkenluiders losten elkaar af zodat de klok non-stop kon blijven luiden.

Het was meer dan alleen maar aan een touwtje trekken. De klok moest zodanig worden geluid dat er een “vierkante slag” ontstond, een bepaald ritme waarin de tonen te horen waren. Vroeger was dit in grote delen van Friesland erg populair, nu wordt deze traditie alleen nog in Katlijk en Oudehorne gehouden. Er mag ook niet meer de hele dag aan de bel worden getrokken. Tegenwoordig mag er alleen van ’s morgens 7 uur tot ’s avonds 10 uur worden geluid.

Kruiswoordpuzzel Dag

Op 21 december 1913 publiceerde de Amerikaanse krant New York World iets nieuws: een “woord-kruis” puzzel, een puzzel die je met horizontale en verticale aanwijzingen kon oplossen. Deze puzzel, gemaakt door de Engels journalist Arthur Wynne, wordt gezien als de voorloper van onze hedendaagse kruiswoordpuzzel.

Algemeen wordt aangenomen dat Arthur Wynne zich liet inspireren door een zuil in Pompeii, daar staat namelijk een magisch vierkant op dat opgebouwd is uit vijf woorden. Je leest op de zuil van links naar rechts en van voor naar achter altijd dezelfde woorden (palindroom).

Deze dagen staan ook op de “dagen van” kalender vermeld:

Deel dit bericht