8 april – Sneeuwdag | Dag van de Bril | Dag van de Filosofie | Dag van de Stem | Internationale Kikkerdag | Internationale Dag van de Roma

Sneeuwdag

Op de Nederlandse Sneeuwdag kunnen mensen met een verstandelijke beperking leren skiën, zitskiën of sleeën. Dankzij sponsoren en veel vrijwilligers kan de Stichting Onbeperkt Doen de Sneeuwdag organiseren! Ga niet op de bonnefooi richting Snowplanet, je kunt alleen meedoen als je van te voren hebt ingeschreven. Volgend jaar weer een kans! Alle deelnemers veel plezier op 5e Sneeuwdag !

Dag van de Bril

Giel Beelen riep 8 april uit tot “Dag van de Bril” en riep collegae dj’s, nieuwslezers en bekende Nederlanders op om 8 april een bril op te zetten in plaats van de contactlenzen in te doen. Om de dag kracht bij te zetten posten vandaag veel mensen op social media een foto van zichzelf met een (wc)bril op, en dat noemen we dan heel toepasselijk een #brilfie. De brillenzaken hebben deze dag omarmt!

Dag van de Filosofie

In Theater Cinecitta in Tilburg kun je een inspirerende tot na- en doordenken Dag van de Filosofie meemaken. Er zullen diverse sprekers uit diverse vakgebieden zijn die allen als thema “Rust & Onrust” hebben. Een thema dat aansluit bij het thema van de Maand van de Filosofie 2017: Rust. Alle informatie over de sprekers, programma indeling en al dies meer kun je vinden op de site van Tilburg University.

Dag van de Stem

De Dag van de Stem is niet alleen bedoeld voor mensen die hun stem professioneel gebruiken. De Dag van de Stem is er voor iedereen die zijn/haar stem gebruikt en het maakt niet uit hoe: zingen, veel spreken, presenteren of acteren. In de ECI Cultuurfabriek in Roermond kun je tijdens diverse presentaties en workshops leren je stem beter of anders te gebruiken, er worden eveneens stemtesten afgenomen. Maar er zijn ook optredens, een kinderkoren-wedstrijd, er is een informatiemarkt, er is zelfs een aparte ruimte met videogames. Jong en oud hoeft zich niet te vervelen tijdens Dag van de Stem.

58e Internationale Kikkerdag

De organisator van de Internationale Kikkerdag is Dendrobatidae Nederland, dat is een internationale vereniging van liefhebbers van pijlgifkikkers (Dendrobatidae), Mantella-kikkers en andere soorten kikkers. Wat kun je vandaag allemaal verwachten? Verkoop van nakweek gifkikkers en amfibieën, er zijn standhouders met planten (bromelia’s, mossen, orchideeën etc.), terrarium benodigdheden, boeken en nog veel meer, fruitvliegen en andere voedseldieren. Klik hier voor meer informatie.

Internationale Dag van de Roma

De Roma, ook wel zigeuners genoemd, herdenken en vieren vandaag de stichting van “de Unie Romani Internationale ” in Londen in het jaar 1971. De datum waarop de Roma uitgerust werden met een volkslied en met een eigen vlag.

Internationale Dag van de Roma is echt een belangrijke dag voor de Roma-gemeenschap. Het is een dag waarop ze hun cultuur vieren en haar geschiedenis herdenken. Het is ook een dag om te belichten dat in het Europa van vandaag, veel Roma in het dagelijks leven nog steeds lijden onder discriminatie en zigeunerhaat.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.