6 oktober – Dag van de Chemie| Dag van de Wilsverklaring | Nationale Kringloopdag | Euro BirdWatch | Weekend van de Wetenschap | Weekend van de Klant | Week van de Scheidsrechter | Week van het Nederlands | Wereld CP Dag | Stomadag | Zombiedag

20e editie Dag van de Chemie

In het jaar dat Koninklijke VNCI 100 jaar bestaat wordt voor de 2oe keer de Dag van de Chemie georganiseerd, dit jaar in samenwerking met het Weekend van de Wetenschap en C3. Op deze tweejaarlijkse dag gooien chemiebedrijven door heel Nederland hun deuren openen voor het grote publiek. Dat houdt concreet in dat je op 23 locaties door heel Nederland je kunt verwonderen over de wereld die chemie heet. Vergis je niet, het zijn niet alleen chemiebedrijven die mee doen. Ook kun je chemie gerelateerde organisaties zoals ziekenhuislaboratoria, waterbedrijven, keuringsdiensten en onderwijs- en kennisinstellingen bezoeken. Klik hier voor de deelnemers.

Dag van de Wilsverklaring

Organisator van Dag van de Wilsverklaring, de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE), wil met deze dag mensen bewust maken dat eventuele wensen over het levenseinde op schrift moeten staan en dat je arts op de hoogte is. Het is misschien wel een rot idee om hierover na te denken en dat kan de reden zijn dat veel mensen een wilsverklaring maar voor zich uitschuiven. Maar het niet opstellen en bespreken van een wilsverklaring kan als gevolg hebben dat je wensen rond het levenseinde niet gehoord worden. Een wilsverklaring omvat niet alleen een euthanasieverzoek, er zijn meer soorten wilsverklaringen: behandelverbod, het regelen van een volmacht en een niet-reanimerenpenning behoren hier ook toe.

Trek op de Dag van de Wilsverklaring de stoute schoenen aan en ga voor meer informatie langs bij een informatiepunt en laat je goed voorlichten. Ook over de mogelijkheid van de digitale wilsverklaring. Géén tijd vandaag? Je kunt altijd nog een afspraak op locatie maken of gewoon via de telefoon.

Nationale Kringloopdag

De eerste zaterdag van oktober staat in de agenda genoteerd als Nationale Kringloopdag. Het is dus vandaag feest bij de kringloopwinkels die aangesloten zijn bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. Iedere kringloopwinkel geeft op haar of zijn eigen ludieke wijze invulling aan deze feestelijke dag. Maar één ding staat vast: overal vind je goeie koopjes. Wil je weten welke kringloopwinkels meedoen? Klik hier.

Euro BirdWatch

Euro Birdwatch is een initiatief van BirdLife International en wordt in Nederland gecoördineerd door de Vogelbescherming en trektellen.nl. Tijdens Euro Birdwatch tellen tienduizenden vogelaars in zo’n veertig Europese landen op dezelfde dag het aantal trekvogels die richting het zuiden vliegen. In Nederland zijn ongeveer 2.500 vogelaars/vrijwilligers actief tijdens Euro Birdwatch. Het doel van dit evenement is wereldwijd aandacht te schenken aan vogels en hun leefgebieden. Houd je van vogels? Word dan óók vrijwilliger bij Vogelbescherming.

Wat staat er nog meer op de digitale agenda voor vandaag?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.