6 mei – Dag van de Couveuseouders | Internationale Bellenblaasdag | Internationaal Vogelconcert | Dag van het Vrije Woord | Internationale OI dag | Internationale Anti-Dieetdag | Internationale Dag van de Lach

 Dag van de Couveuseouders

Sinds 2016 wordt in Nederland Dag van de Couveuseouders gevierd, een dag waarop om meer begrip en bewustzijn voor de wereld van ouders van couveusekinderen wordt gevraagd. Een dag waarop ook gedacht wordt aan die ouders, die hun kind(eren) hebben verloren. De Amerikaanse Parents of Preemies Day stond model voor de Nederlandse Dag van de Couveuseouders.

Net zoals vorig jaar wordt er op deze zondag een picknick georganiseerd om te laten zien dat honderdduizenden ouders elke dag leven met de gevolgen van te vroeg, te klein en ernstig ziek geboren kinderen. Je kunt voor Picknick @ the Parc terecht in Breda, Haarlem, Groesbeek (bij Nijmegen) en Bellingwolde (Groningen). Klik hier voor meer info.

Internationale Bellenblaasdag

Op het moment dat de Nederlander Flip Looyen in 2011 op 6 mei de eerste Bellenblaasdag het leven in blies kon hij niet vermoeden dat in 2016 dit echt een wereldwijd evenement is. Van Australië tot Zimbabwe, overal worden vandaag zeepbellen geblazen. De vraag van de dag: kan het simultaan zeepbellen blazen zorgen voor een “vlindereffect”?*

*(het vlindereffect: één vlinder hoeft maar met haar vleugels te slaan om een groot omslagpunt te bewerkstelligen)

Waar kan je zeepbellen blazen?

Het draait bij de Bellenblaasdag om het hebben van plezier, ontspanning en verwondering en waar dat je dat doet maakt niet uit. Je kan thuis je zeepbellen blazen, of in het park of op het strand, elke plek is goed. Natuurlijk worden er ook activiteiten georganiseerd zoals in Hoogeveen in het Steenbergerpark daar kun je van 14.00 tot 17.30 naar het Bellenblaas XXL & Meer in het Park toe. In Oss in het Jan Cunen park wordt het Bellenblaas Festival georganiseerd. Maar ook bij Speeltuinvereniging Lingewijk uit Gorinchem kun je van 14.00 -16.00 bellen blazen.

Internationaal Vogelconcert

Als ik International Dawn Chorus Day letterlijk vertaal dan vieren we vandaag de internationale dageraad koor dag. Klinkt voor geen meter dus, gelukkig heeft het BNNVARA radioprogramma “Vroege Vogels” een naam bedacht die de lading dekt: Internationaal Vogelconcert. En dat is ook wat je hoort als je op tijd wakker bent of blijft. Radiostations kriskras door Europa en in India zetten in natuurgebieden op verschillende locaties de microfoons wagenwijd open om vanaf 06.00 uur het mooiste vogelconcert live uit te zenden.

Wat hebben we vandaag nog meer?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.