6 mei – Dag van het Vrije Woord | Nationale Reddingsbootdag | Internationale dag van het naakt tuinieren | Internationale Anti-Dieetdag | Internationale Bellenblaas Dag

 Dag van het Vrije Woord

Vandaag is het precies 15 jaar geleden dat Wilhelmus Simon Petrus (Pim) Fortuyn op brute wijze werd vermoord. De oprichter van de politieke partij de LPF (Lijst Pim Fortuyn). Zijn moord was niet alleen een aanslag op hem maar ook op diens mening. Het was een aanslag op het vrije woord. Hoe mooi is het dan om op zijn 15 sterfdag de Nationale Dag van het Vrije Woord te vieren?

Nationale Reddingbootdag

Vandaag zetten alle 45 reddingsstations van de KNRM hun deuren wagen wijd open voor de donateurs en andere belangstellende. Maar niet alleen de deuren gaan open er worden ook spectaculaire demonstraties gegeven, rondleidingen en andere activiteiten voor jong en oud. En ben je een Redder aan Wal (donateur) dan mag je meevaren! Wil je dolgraag meevaren maar ben je nog geen Redder aan Wal (donateur) dan is vandaag de uitgelezen dag om donateur te worden. Klik hier  als je wilt weten waar je vandaag terecht kan voor een bezoek aan één van de reddingstations van de KNRM.

Internationale dag van het naakt tuinieren

Omdat het vandaag World Naked Gardening Day (WNGD) is gaan overal ter wereld mensen in hun blootje het onkruid wieden. Ik houd van tuinieren, maar naakt tuinieren zie ik toch echt niet zitten. Dat kan een tegenvaller of meevaller zijn voor de buurman. 😉

Maar zonder dollen er zijn dus echt mensen die de eerste zaterdag van mei in hun agenda rood omcirkellen omdat ze dan eindelijk met een gegronde reden naakt mogen gaan tuinieren.

Internationale Bellenblaasdag

Op het moment dat Flip Looyen in 2011 op 6 mei de eerste Bellenblaasdag het leven in blies kon hij niet vermoeden dat 6 jaar later dit een echt wereldwijd evenement is. Van Australië tot Zimbabwe, overal worden vandaag zeepbellen geblazen. De vraag van de dag: kan het simultaan zeepbellen blazen zorgen voor een “vlindereffect”?

Internationale Anti-Dieet Dag

De reden waarom deze dag er is, is dat in 1992 een 15-jarig Engels meisje met confectiemaat 42 zelfmoord pleegde omdat ze er niet meer tegen kon dat ze zo dik was. En dat is dus wat beeldvorming doet met mensen! Op Anti-Dieet Dag draait het om de zinloosheid van lijnen en indirect ook over dat je tevreden bent met hoe je er uit ziet, ongeacht welke confectiemaat je ook draagt.

Wat kun jij doen op Anti Dieet Dag?

  • vandaag niet lijnen, ook als je normaal wel een dieet volgt
  • denk eens na over welke invloeden diëten heeft op je leven
  • niet op de weegschaal staan en jezelf niet meten
  • op staan tegen vooroordelen en discriminatie op grond van gewicht en omvang
  • ga sporten en bewegen maar dan alleen om het goed voelt en gezond is

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.