5 mei – Nationale Bevrijdingsdag | Nationale Straatvoetbaldag | Week van Ons Water | Europese Operadagen | Wereld Handhygiënedag | Internationale dag van de Vroedvrouw | Afrikaanse Werelderfgoeddag | Internationale dag van het Naakt Tuinieren

Nationale Bevrijdingsdag

Op Bevrijdingsdag vieren we de bevrijding van Nederland. De vlag kan uit! Gisteren was een moment van bezinning en besef dat vrijheid niet vanzelf komt. Dat je voor je vrijheid soms echt moet knokken . Op Bevrijdingsdag vieren we de vrijheid met Bevrijdingsfestivals en andere festivals. Ga naar de site van bevrijdingsfestivals.nl voor meer info.

11e editie van 5 mei: Nationale Straatvoetbaldag

De “5 mei: Nationale Straatvoetbaldag” staat in het teken van “Samenspel, Vrijheid, Respect en Plezier” en is tevens de aftrap van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. In 21 verschillende gemeentes gaan straatvoetbalteams met diverse leeftijdcategorieën met elkaar in de slag voor een plekkie in de landelijke finale op 9 juni in Amsterdam (Borchland) van het NK Straatvoetbal. Wordt nog een hele opgave want tijdens de landelijke finale zullen meer dan 100 teams uit heel Nederland meedoen. Naast het straatvoetbal valt er nog meer te beleven op deze dag. Klik hier voor meer info.

Stichting Straatvoetbalbond Nederland

In 2007 presenteerde het Ministerie van VROM onder aanvoering van de toenmalige minister voor Wonen, Wijken en Integratie, mevrouw Ella Vogelaar, het Actieplan krachtwijken – Van aandachtswijk naar krachtwijk. Door dit zogenoemde krachtwijkenbeleid werden Edgar Davids en Humberto Tan zich bewust wat hun maatschappelijk rol kon zijn in het bestrijden van de maatschappelijke problemen in veertig stadswijken. In hetzelfde jaar (2007) richten zij daarom SVBN op; de Stichting Straatvoetbalbond Nederland. De SVBN gelooft er heilig in dat straatvoetbal het perfecte instrument is om de leefbaarheid en eenheid in de Nederlandse wijken te vergroten

Week van Ons Water 

Twee maal per jaar organiseren de waterpartners een Week van Ons Water. In het voorjaar is het thema schoon water en in het najaar waterveiligheid en wateroverlast. Klik hier voor meer informatie.

12e editie Europese Operadagen 

De European Opera Days (EOD) bestaan sinds 2007 en is een initiatief van Opera Europa. Een samenwerkingsverband voor professionele operagezelschappen en operafestivals. En RESEO, een Europees netwerk voor opera- en danseducatie. Rotterdam is één van deze steden die meedoet aan de Europese Operadagen, je kunt van 17 mei – 27 mei genieten van de Operadagen Rotterdam. Meer dan honderd voorstellingen op diverse locaties staan voor deze dagen op het programma. Laat je tijdens Operadagen Rotterdam eens verrassen!

Wat hebben we nog meer vandaag?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.