5 maart – Dag van de Maximumsnelheid | De Nationale Week van de Nestkast | Wereld Tennis Dag | Werelddag voor Energie-Efficiëntie

Dag van de Maximumsnelheid

Soms trappen we onbewust het gaspedaal wat dieper in dan toegestaan en overschrijden we de maximumsnelheid. Om ons bewuster te maken van ons rijgedrag en de gevolgen daarvan komt de Helmondse afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) met het 4 jaar durende project Dag van de Maximumsnelheid.

Een mooi initiatief dat natuurlijk niet alleen geldt voor Helmond en omgeving. Het is een landelijk probleem en daarom kan iedereen de Dag van de Maximumsnelheid aangrijpen om in de eigen buurt een actie te houden te organiseren voor meer bewustwording over het rijgedrag. Meer informatie over de Dag van de Maximumsnelheid en over de rest van de campagne, inclusief tips om zelf mee te doen, staan op denkaanmax.nl.

De Nationale Week van de Nestkast (5 t/m 11 maart)

We isoleren onze huizen, dichten gaten en kieren en in onze tuinen worden hagen en heggen vervangen door houten schuttingen. Hierdoor wordt het voor vogels steeds moeilijker om goede natuurlijke huisvesting in dorpen en steden te vinden. Dat is de reden dat Vogelbescherming Nederland en CJ Wildbird Foods voor de 13e keer de Nationale Week van de Nestkast organiseren. Zij willen ons stimuleren om  nestkasten op te hangen. Oh ja, sinds februari 2018 worden de broedgegevens niet meer verzameld en is het niet meer mogelijk om je nestkast te registreren.

Alle vogels onder dak

Je kunt natuurlijke een kant-en-klare nestkast kopen maar leuker is het om er zelf één te maken. Op eigenwijzetuin.be staat duidelijk informatie voor het maken van een nestkast voor de pimpelmees, koolmees, zwarte mees, ringmus, huismus, bonte vliegenvanger, grauwe vliegenvanger, witte kwikstaart, boomklever, kleine en grote bonte specht en vleermuizen. Timmer er maar flink op los zodat alle vogels hun eigen (onder)dakje hebben.

Wist je trouwens dat de afmeting van de invliegopening bepaalt welke vogel er komt broeden?
  • pimpelmees: doorsnede 30 mm, 19,5 cm vanaf de bodem
  • koolmees: doorsnede 32 mm, 19,5 cm vanaf de bodem
  • huismus: doorsnede 35 mm, ongeveer 20 cm vanaf de bodem
  • ringmus: doorsnede 40 mm, ongeveer 20 cm vanaf de bodem

Wereld Tennis Dag

De eerste World Tennis Day was op 4 maart 2013 en had als doel tennis te promoten en om de jeugd te enthousiasmeren voor de tennissport. In meer dan 90 landen worden showdown evenementen georganiseerd waar topspelers zoals Pete Sampras en Andre Agassi aan meedoen.

#racketmeemaandag op #worldtennisday

De KNLTB daagt je uit om vandaag overal waar je naar toe gaat je tennisracket mee te nemen om je passie voor de tennissport te delen. Als jij je foto of video op jouw sociale media deelt met de hashtag #racketmeemaandag en #worldtennisday dan maak je automatisch kans op één van de prijzen.

Werelddag voor Energie-Efficiëntie

Op World Energy Efficiency Day word je aangespoord om na te denken over energieverbruik in het algemeen. De term “energie-efficiëntie” wordt niet gebruikt wanneer er gesproken wordt over gedragsveranderingen bij de consument. Het gaat over diensten en producten.

Een dienst of product is energie-efficiënt wanneer voor de productie en het gebruik ervan niet meer energie wordt gebruikt dan nodig is. Dit wordt bereikt door onder meer de verbetering van processen, nieuwe niet-fossielen energiebronnen, recycling en door consuminderen. Efficiënter omgaan met energie wil niet zeggen dat we diensten en producten moeten gaan boycotten, maar we kunnen wel twee keer er over nadenken welke diensten en producten we gaan gebruiken.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.