5 augustus – Verkeerslichtendag | Sterfdag Marilyn Monroe

Wereld Verkeerslichtendag

Wist jij dat ’s werelds eerste verkeerslicht al in 1868 in Londen verscheen? Dit door John Peake Knight uitgevonden handmatig bediende gas aangestoken verkeerslicht heeft slechts één maand dienst mogen doen. Het explodeerde en de politieagent die het bediende werd dodelijk verwond.

Rond 1890 was men er van overtuigd dat vanwege het toenemend aantal verkeersdoden en- gewonden er “iets” moest komen om het verkeer te regelen. Ene Earnest Sirrine uit Chicago introduceerde in 1910 het eerste automatisch geregelde verkeerslicht. Het gebruikte enkel de woorden “STOP” en “PROCEED” en deze woorden werden niet verlicht.

In 1912 wordt door de uit Salt Lake City komende politieagent Lester Wire het eerste elektrische tweekleurig verkeerslicht uitgevonden. Twee jaar later wordt deze in Cleveland in gebruik genomen en dat vieren we vandaag.

Sterfdag Marilyn Monroe

Marilyn Monroe het sekssymbool uit de jaren ’50 en inspiratiebron voor zangeressen als Madonna en Lady Gaga overleed 56 jaar geleden op 36 jarige leeftijd. Marilyn Monroe, de vrouw die mannen het hoofd op hol jaagde en om haar vingers kon winden maar waar ze het meest om bekend staat is haar optreden op 19 mei 1962 voor de toenmalige Amerikaanse president, en minnaar, John F. Kennedy. Het “Happy Birthday Mister President” is wereldberoemd.

5 augustus 1962 – Marilyn Monroe wordt dood aangetroffen in haar huis

Er is één onderwerp die de mensen vandaag de dag nog steeds bezig houdt; werd Marilyn vermoord of was het zelfmoord? Ik moet de aanhangers van de complottheorieën en zelfmoordtheorieën teleurstellen, géén van beiden is juist. Mijn bron is de zeer bekende en gerenommeerde forensisch patholoog dr. Richard Shepherd. Hij onderzocht bijvoorbeeld ook de dood van Michael Jackson, Withney Huston, Lady Di (Princess of Wales) en Dodi Al Fayed.

Het was dus niet Bobby Kennedy die Marilyn smoorde in haar kussen, het was dus niet haar psychiater dr. Greenson die haar in het hart injecteerde met een dodelijke substantie en het was ook geen zelfmoord door een overdosis aan drugs. Dr. Richard Shepherd heeft aan de hand van haar autopsie verslag en haar medische gegevens onderzoek gedaan.

Wat is er gebeurd?

Als officiële doodsoorzaak wordt “acute barbituraat vergiftiging” genoemd en men trok de conclusie dat Marilyn Monroe waarschijnlijke zelfmoord had gepleegd. Wat werd er in haar bloed gevonden dat “acute barbituraat vergiftiging” rechtvaardigde? Chloralhydraat en Nembutal kwamen in haar systeem voor. Slaappillen die ze voorgeschreven kreeg van haar huisarts dr. Engelberg, omdat ze al vanaf zeer jonge leeftijd leed aan slapeloosheid.

Huisarts Monroe verantwoordelijk voor haar dood?

Maar de combinatie van deze twee medicijnen kan volgens Dr. Shepherd een fataal effect op de luchtwegen hebben gehad. Het is merkwaardig dat ze beide slaappillen kreeg, aldus dr. Shepherd. Saillant detail is dat dr. Engelberg onder ede heeft verklaard dat hij géén Nembutal had voorgeschreven. Echter op het nachtkastje van Marilyn Monroe stonden onder meer een potje met chloralhydraat (datum op potje 06-07-62) en een potje Nembutal (datum op potje 25-07-62), voorgeschreven door dr. Engelbert. Dr. Engelberg heeft overduidelijk gelogen onder ede! Maar waarom? Bang voor de gevolgen van aantoonbaar medisch foutief handelen? Bang dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Marilyn Monroe?

Natuurlijk is het bekend dat Marilyn in het verleden zelfmoordpogingen heeft ondernomen maar het is ook bekend dat ze altijd op tijd om hulp heeft gevraagd. Zoals al die keren daarvoor was deze actie ook een schreeuw om hulp.

Marilyn’s dood kan volgens dr. Shepherd toegeschreven worden aan “dood door ongelukkige samenloop van omstandigheden”. Klik hier als je de documentaire over de autopsie door dr. Shepherd wilt zien.

Deel dit bericht