4 oktober – Nationale Ouderendag | Dierendag | Eet Geen Dierendag | Glimlach Dag | Herdenking Bijlmervliegramp | Dutch Media Week | Ruimtevaart Week

Nationale Ouderendag

De eerste ouderendag begon in 2009 in Zeist als een éénmansactie en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een landelijk evenement waarbij de wensen van duizenden ouderen op en rond de eerste vrijdag in oktober vervult worden door het Nationaal Ouderenfonds en door mensen die een wens willen vervullen. Vorig jaar werden op Nationale Ouderendag maar liefst honderden wensen vervuld; variërend van weer eens paardrijden, een rit maken in een sportwagen, een dagje terug naar het geboortedorp tot gewoon een patatje eten bij de snackbar.

Vervul een wens op Nationale Ouderendag

Voor de meeste onder ons zijn dit activiteiten waar we nog eens niet bij stilstaan, en dat gegeven maakt mij verdrietig. Hoeveel moeite is het nu om met een oudere een bakkie koffie te gaan drinken of naar een bingoavond te gaan?

Met dit in het achterhoofd ben ik op ouderendag.nl op zoek gegaan naar een wens(en) die ik ondanks mijn MS op Nationale Ouderendag kan vervullen. Ballonvaart valt af en naar een musical gaan is voor mij fysiek zeer zwaar. Jammer, had graag mijn steentje bijgedragen.

Dierendag

Hoe ga jij je huisdier vandaag vertroetelen? Misschien met een extra lange wandeling door het bos, meenemen naar het werk, hotstone massage, extra lekkere snoepjes geven of een goede borstel- en knipbeurt. Er zijn legio manieren te bedenken. Is dat het doel van Werelddierendag? Nee, men wilde met deze dag meer aandacht schenken aan het welzijn van álle dieren; het ultieme doel is een wereld creëren waarin dieren altijd worden gezien als wezens met gevoel waar men rekening mee dient te houden.

Doneren mag ook!

Als jij aan dierenleed denkt krijg jij dan ook de tranen in je ogen? Kom dan in actie en wordt collectant bij de Dierenbescherming of gooi deze collecteweek een paar euro in de collectebus. Het geld dat wordt opgehaald wordt besteed aan de tienduizenden dieren in Nederland die verwaarloosd, mishandeld, gedumpt of gewond zijn.

Eet Geen Dierendag

Wakker Dier vraagt of je op Werelddierendag mee wilt doen om één dag géén dieren te eten. Natuurlijk is het maar uitstel van executie voor de dieren in de veehouderij maar met Eet Geen Dierendag wil de organisatie mensen kennis laten maken met vlees- en visloos eten. Intussen is het ook een traditie geworden dat cateraars en bedrijfskantines meedoen met Eet Geen Dierendag, zij geven hun klanten vandaag de kans om kennis te maken met smakelijke vlees- en visloze maaltijden.

Wereld Glimlach Dag

Elk jaar valt op de eerste vrijdag van oktober World Smile Day. Ben benieuwd hoeveel mensen dat weten. Merk het vanzelf aan de mensen die ik vandaag tegenkom, zullen ze glimlachen of niet. Soms lijkt het wel als op glimlachen de doodstraf staat. Kijk maar eens om je heen, hoeveel mensen zie jij glimlachen? Buiten dat een glimlach je woest aantrekkelijk maakt zijn er nog meer voordelen: glimlachen maakt jou en andere gelukkig, werkt aanstekelijk, mensen vertrouwen je sneller als je glimlacht, glimlachen ontstresst waardoor je meer ontspannen raakt en niet geheel onbelangrijk je leeft langer met een glimlach. Wat houd je tegen!

Negen van de tien keren dat ik vriendelijk glimlach naar iemand glimlacht diegene, zij het iet wat verbaasd en verlegen, terug. Je kan iemands dag helemaal goed maken door gewoon vriendelijk te glimlachen en het wordt helemaal top als je ze ook nog goedemorgen, goedemiddag of goedenavond zegt.

Nog meer? Herdenkingsdag en een inter- en nationale “week van”:

Deel dit bericht