4 juni – Internationale Dag voor Onschuldige Kinderslachtoffers van Agressie | De Nacht van Kunst & Wetenschap | Dag van de Bouw | Opa en Oma dag | Knuffel je Kat Dag

Dag voor Onschuldige Kinderslachtoffers van Agressie

Het conflict tussen Israël en Palestina heeft door de jaren heen veel onschuldige kinderslachtoffers gemaakt. Op 19 augustus 1982 werd tijdens een speciale spoedvergadering van de VN besloten om jaarlijks op 4 juni de kinderslachtoffers die gevallen waren gedurende de Palestijnse kwestie te herdenken.

Nu gedenken we ieder jaar op 4 juni alle kinderslachtoffers over de hele wereld die lijden of geleden hebben of overleden zijn door fysieke, mentale en emotionele mishandeling en/of oorlogsagressie. Deze dag bekrachtigt tevens de betrokkenheid van de VN om de rechten van kinderen te beschermen.

Wat is “De Nacht van Kunst & Wetenschap”?

De Nacht van Kunst & Wetenschap is een jaarlijks terugkerend evenement met meer dan 150 acts waaronder wetenschappelijke experimenten, lezingen, workshops, tentoonstellingen, muziek, theater en dans. Kortom deze nacht is de binnenstad van Groningen hét centrum van kunst en wetenschap!
Tot 12 jaar is de entree gratis, ben je ouder dan 12 dan moet je een ticket kopen. Klik hier voor een ticket en voor meer informatie over “de nacht van”.

Dag van de Bouw

Nieuwsgierig naar hoe een schaatsbaan of station wordt gerenoveerd? Heb je altijd weleens op een bouwterrein willen staan? Dan is vandaag dé dag voor jou! Op Dag van de Bouw worden verspreid over Nederland bijna 200 bouwlocaties opengesteld voor het publiek. Je krijgt vandaag een unieke kans om eens een kijkje achter de schermen te nemen op bouwplaatsen die normaliter gesloten zijn voor het publiek. Klik hier als je wil weten welke bouwlocaties opengesteld zijn.

Opa en Oma dag

In Amerika bestond ie al even (sinds 1978) maar in Nederland werd de eerste Opa en Oma dag pas in 2004 gevierd. En laten we hopen dat de commercie niet zijn klauwen zet in deze dag want het doel achter deze dag draait niet om geld maar om extra aandacht, respect en waardering voor de opa’s en oma’a. Aan deze dag kleeft ook de hoop dat de Opa en Oma dag mensen motiveert om eenzame ouderen een bezoekje te brengen.

De hippe Opa’s en Oma’s maken vandaag natuurlijk zef een #granfie, zo niet dan helpen de kleinkinderen hun wel.

Knuffel je Kat Dag

Het moet niet gekker worden zeg, een “Knuffel je Kat Dag ”? Ja zeker, in Amerika is het zelfs een heuse nationale dag. Dus beste kattenbezitters, geef je kat vandaag een extra knuffel, maak er een leuke foto van en deel hem met de wereld.

Heb je geen kat? Dan kun je altijd nog naar het kattencafé Kopjes in Amsterdam gaan, daar lopen acht katten rond die wel in zijn voor een knuffel. Om teleurstellingen te voorkomen word je aangeraden om van tevoren te reserveren.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.