5 juni – Wereld Milieudag | Open Naturistendag | Dag van het Kapitalisme

Wereld Milieudag

Wereld Milieudag is in het leven geroepen om zoveel mogelijk mensen te inspireren en te motiveren om in actie te komen om planten en (wilde) dieren te beschermen. Het makkelijkste is om in je eigen omgeving te beginnen want als eerste sterft een plant of dier lokaal uit en voor dat je het weet is het mondiaal ook verdwenen.

“Nultolerantie voor de illegale handel voor wildlife” dat is het thema van 2016. Het thema belicht specifiek de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren. Deze illegale handel vernietigt de biodiversiteit en bedreigt het voortbestaan van olifanten, neushoorns en tijgers, gorilla’s, zeeschildpadden, helmneushoornvogel, diverse schubdieren, en ga zo maar door! Echter wildlife omhelst meer dan alleen wilde dieren, bloemen en houtsoorten zoals wilde orchideeën en palissander behoren ook tot slachtoffers van de wildlife criminaliteit.

De slogan voor WED (World Environment Day) is : “Go Wild For Life”. Vrije vertaling: “Maak reuring voor leven”.
Kom in actie en laat je horen! Maak je sterk voor het behoudt van het natuurlijke erfgoed, niet alleen voor jezelf maar ook voor de toekomstige generaties.

Ga jij met de billenbloot op Open Naturistendag?

Persoonlijk kies ik er niet voor maar er zijn meer dan 2 miljoen Nederlanders die het geweldig vinden. Om ons kennis te laten maken met de sfeer van het naakt creëren staan vandaag de deuren open van veel naturistenterreinen. Waar? Klik hier.

Waarom word je naaktrecreant?

  • vrij voelen
  • geen knellende badkleding
  • je wordt streeploos bruin
  • rust zoeken op een mooie natuurlijke plek
  • het is een levenswijze

Dag van het Kapitalisme

Steun de vrije handel, winst, het bedrijfsleven, de welvaart, individuele rechten, globalisering, particuliere eigendommen, vrijheid van meningsuiting, creativiteit en innovatie. Met andere woord steun de welvaart, het kapitalisme! De Dag van het Kapitalisme is opgericht als tegengeluid voor de antiglobaliseringsbewegingen. De aanstichter voor deze dag heet Prodos, een hippie-straatmuzikant annex webradiopresentator uit Australië.

Prodos houdt er een duidelijk mening op na, hij vindt namelijk dat de antiglobaliseringsbeweging een bedreiging vormt voor de individuele vrijheid omdat zij haar ideeën bij iedereen door de strot heen wil duwen. Volgens Prodos vinden de antiglobalisten dat het kapitalisme de oorzaak is voor armoede in de wereld. Geheel foutieve conclusie, gebrek aan kapitalisme is de oorzaak van armoede aldus Prodos.

De Dag van het Kapitalisme was de perfecte dag geweest voor het VVD Voorjaarscongres, ja toch?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.