3 juni – Stripdagen Haarlem | Europees Filmfestival | Tour du ALS | Nationale Nachtvlindernacht

Stripdagen in Haarlem van 3 t/m 12 juni

De Stripdagen in Haarlem zijn vanwege hun populariteit uitgebreid van twee naar tien dagen en is hiermee het grootste en langste stripfestival van noordelijk Europa! Heel Haarlem bruist trouwens tijdens de Stripdagen want op meer dan 30 locaties vinden tijdens het festival tentoonstellingen, lezingen, workshops, masterclasses, muziekoptredens en theater- en filmvoorstellingen plaats.

Ben je een liefhebber van strips dan moet je toch echt een bezoek brengen aan de Stripdagen Haarlem.

Europees Filmfestival van 2 t/m 5 juni

Gisteren is in Den Haag het Europees Filmfestival met de vertoning van de film “Out of Love” in Filmhuis Den Haag van start gegaan. Deze vier dagen krijg je de kans om in Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Hilversum, Rotterdam en Utrecht de mooiste kleine en grote films uit heel Europa te zien. Als extraatje zullen er ook verschillende regisseurs en acteurs aanwezig zijn bij de vertoning van “hun” film.

Met de vertoning van de film “A man called Ove” wordt het Europees Filmfestival zondag 5 juni in Amsterdam afgesloten in filmhuis de Balie. De regisseur Hannes Holm zal na afloop vragen beantwoorden onder het genot van een hapje en een drankje. Wil je zondag 5 juni er bij zijn, klik dan hier voor het kopen van een ticket.

Nationale Nachtvlindernacht

Op 3, 4 (en 5) juni wordt door de Vlinderstichting en de werkgroep Vlinderfaunistiek van EIS-Nederland de Nachtvlindernacht (NNN) georganiseerd. Dit is echt een aanrader!

Nachtvlinders zijn niet makkelijk te zien, door middel van speciale lampen worden ze gelokt. Wist je dat er in Nederland meer dan 800 verschillende soorten zijn? Toch wel fijn dat er tijdens de Nationale Nachtvlindernacht experts aanwezig zijn. Op zoek naar een locatie bij je in de buurt? Klik hier.

In Vlaanderen kun je op meer dan twintig locaties kennis maken met de wondere wereld van de nachtvlinders. Klik hier voor meer informatie!

5Tour du ALS

Net zoals Alpe d’HuZes is Tour du ALS een sponsor-evenement, bij Tour du ALS wordt geld bijeen gebracht om de mogelijkheid te creëren voor verder onderzoek naar de ziekte ALS en om nieuwe medicijnen en/of behandelmethodes te ontwikkelen om deze terminale ziekte te lijf te gaan.

Vandaag gaan meer dan 400 fietsers, wandelaars en hardlopers individueel of in teamverband de Mont Ventoux 1, 2 of 3 keer beklimmen. Editie 2016 wordt de “High Five” editie genoemd, de high five staat symbool voor het triomfantelijke gevoel dat je hebt als het je gelukt is om de Mont Ventoux te bedwingen want vlak het niet uit het is een hele prestatie!

Viering Wereld ALS Dag in Nederland

Op 21 juni is het Wereld ALS Dag maar al op 19 juni organiseert Stichting ALS Nederland in Ouwehands Dierenpark in Rhenen een speciale dag voor ALS-, PLS- en PSMA-patiënten en hun families. Wil je er bij zijn, schrijf je dan in. Klik hier om je in te schrijven.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.