30 oktober – De Dag van de Stad | Dag van het Decollenéé | Amsterdam International Water Week

De Dag van de Stad

De Dag van de Stad wordt doelbewust één dag voor de Wereldstedendag van de Verenigde Naties georganiseerd. Want net zoals de internationale dag staat de nationale Dag van de Stad in het teken van aandacht aan de samenwerking tussen steden voor een duurzame ontwikkeling van de stad en stedelijke regio’s. De dag is bestemd voor iedereen die in Nederland werkt aan de ontwikkeling van de stad en stedelijke regio’s op lokaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau. Het doel van de dag wordt mooi verwoord door de organisatoren: De Dag van de Stad wil inspireren, informeren, agenderen, verbinden en gezamenlijk bouwen.

Dag van het Decollenéé!

Moet dat niet Decolleté zijn in plaats van Decollenéé? Taaltechnisch gezien ja, esthetisch gezien néé. Dag van het Decollenéé werd in het leven geroepen als ludieke tegenhanger van Dag van het Decolleté. Je raadt het al op deze dag absoluut krijg je absoluut géén decolleté te zien. Mijn advies: draag je hoogste coltrui, knoop ook het bovenste knoopje van je blouse dicht of draag een sjaaltje. Als eerbetoon aan alle vrouwen die vechten tegen borstkanker zeg ik vandaag #decollenee. Doe jij ook mee? Deel je foto op sociale media met hashtag #decollenee

Dag van het Decolleté

In het jaar 2007 riep Cosmopolitan Nederland 30 oktober uit tot Dag van het Decolleté. Het motto van Cosmo was: wees trots op wat je hebt! Een zoektocht naar het mooiste decolleté van Nederland. Je kon je decolleté foto uploaden naar een speciale daar voor in het leven geroepen website. Voor elke foto die zou worden ontvangen zou Cosmopolitan een euro aan Pink Ribbon schenken.

Het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) en Pink Ribbon waren niet echt gelukkig met de actie om ter ere van de borstkankerbestrijding het mooiste decolleté van Nederland te zoeken. Uiteindelijk werd elke verwijzing naar borstkanker en Pink Ribbon van die site verwijderd.

Amsterdam International Water Week

Het 5-daagse evenement Amsterdam International Water Week (AIWW) is het platform voor internationale water professionals en beleidmakers van overheden kennisinstituten en het bedrijfsleven waar ideeën die bijdragen aan het vergroenen van onze economie worden uitgewisseld.

De AIWW biedt een inspirerende combinatie van evenementen aan: de AIWW conferentie, de gerenommeerde Aquatech Trade Exhibition, excursies naar het ‘living lab’ Nederland, de Sarphati Sanitation Awards, een uitgebreid programma voor jonge water professionals en inspirerende sociale evenementen.

Floodex Europa op 31 oktober

De nieuwe vakbeurs Floodex Europa vindt tegelijkertijd, samen met Aquatech overigens, plaats tijdens de Amsterdam International Water Week. Op de vakbeurs staan ongeveer 80 internationale exposanten die alles weten over overstromingsverdediging, apparatuur, waterbeheer, preventie, vermindering, drainage en bieden oplossingen en technologieën aan om overstromingen in te perken en/of te voorkomen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.