29 oktober – Nationale Bijbelzondag | Dag van de Stilte | Internet Dag | Wereld Beroertedag | Wereld Psoriasis Dag

Nationale Bijbelzondag: “Vier je Bijbel”

Het is vandaag niet zomaar een zondag, nee het is Nationale Bijbelzondag! Dat maakt deze zondag een speciale zondag voor de gelovigen onder ons. Op Bijbelzondag staat men stil dat hier in Nederland een ieder in alle vrijheid uit de Bijbel kan en mag lezen en dat de Bijbel niet overal beschikbaar is of in iedere taal vertaald. Dit jaar is het collectegeld bestemd voor het buitenlandproject “Prentenbijbels voor China”.

Dag van de Stilte

We hebben de stiltecoupé in de trein, een stiltecafé in Rotterdam, stilteplekken in de bibliotheken, wie stilte zoekt in Den Haag kan terecht bij elf kerken, kloosters en kapellen. Dit zijn zomaar een paar willekeurige stilteplekken. Maar vaak is de stilte(plekken) ver te zoeken in ons dagelijks leven. Stilte is meer dan mediteren, stilte is ook het zijn zonder woorden, zonder wifi, zonder doelen die gehaald moeten worden, zonder rinkelende telefoons. Stilte kan ook gewoon heerlijk niks zijn en dat vieren we op Dag van de Stilte. Je kan aan de dag ook meedoen door bijvoorbeeld thuis mee te doen aan het landelijk stilte-uur van 11 tot 12 uur. Ik zeg: genieten in stilte!

Internationale Internet Dag

Vandaag wordt één van dé belangrijkste uitvinding in de menselijke geschiedenis gevierd: INTERNET. Natuurlijk was internet niet mogelijk geweest zonder dat er eerst vele andere belangrijke uitvindingen waren gedaan maar de uitvinding van het internet an sich is misschien wel de uitvinding die, tot nu toe, de meeste impact op ons leven heeft gehad. Daarom staan we vandaag even stil bij 29 oktober 1969, de dag dat er voor het eerst een elektronische boodschap werd verzonden.

Wereld Beroertedag

Dit jaar staat preventie en risicobewustzijn centraal op World Stroke Day. Ondanks de complexiteit van een beroerte zijn er manieren om een beroerte te overleven en de kans op hersenbeschadiging te verkleinen. Mits de beroerte op tijd wordt herkent! Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de 3 meestvoorkomende signalen van een beroerte, dat zijn: scheve mond, verwarde spraak of een lamme arm. Bij deze signalen kan er sprake zijn van een TIA, herseninfarct of een hersenbloeding. Bel direct 112 als je de signalen herkent! Bij de Nederlandse Hartstichting kun je gratis het Mond Spraak Arm Pakket aanvragen.

Wereld Psoriasis Dag

Het thema voor World Psoriasis Day 2017 “Psoriasis Inside Out” (Psoriasis BinnensteBuiten) benadrukt dat het niet alleen om de buitenkant gaat bij psoriasis (chronische huidziekten). Mensen met ernstige vormen van psoriasis hebben namelijk vaker kans op hart-en vaatziekten, een te hoog cholesterol, een tekort aan vitamine D, overgewicht en suikerziekte.

Daarom organiseren IFPA en hun leden in 56 landen bewustwordingscampagnes voor onder andere meer begrip. Want nog steeds worden mensen met psoriasis dagelijks geconfronteerd met stigmatisering in onze samenleving. Wereld Psoriasis Dag is de perfecte dag om een lans te breken voor mensen met psoriasis!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.