ondersteuning van schoonvaderdag

30 juli – Schoonvaderdag | Nationale Cheesecake Dag | Dag van de Animator (B) | Dag van de Vriendschap | Werelddag tegen Mensenhandel | Solar Weekend Festival

Schoonvaderdag

Het is vandaag Schoonvaderdag. Bestaat hier nu ook al een dag voor? Het antwoord daarop is ja! Oké, ik geef toe, Schoon vaderdag is eigenlijk meer een Amerikaanse aangelegenheid maar doordat ik deze dag op meerdere Nederlandse “dagen van kalenders” zag voorbijkomen dacht ik Gina doe eens gek en besteed ook eens aandacht aan Schoonvaderdag. Zo gezegd, zo gedaan. Ongeacht zijn persoonlijkheid en karakter, vandaag staat in het teken van je schoonvader. Hij is per slot van rekening een belangrijke man, want hij is degene die voor 50% verantwoordelijk is voor het ontstaan van je partner. En dat mag gevierd worden. Als je denkt “wat moet ik doen met die man?” volgen er nu een paar tips:

  • ga samen vissen
  • trek je clubs uit de kast en ga samen (midget)golfen
  • laat een ontbijtje of brunch bezorgen
  • ga de keuken in een maak een cheesceake
  • of ga vanavond uit eten met die goede man
  • is je schoonvader overleden dan kun je uit zijn naam een donatie maken voor een goed doel

Oorsprong van Schoonvaderdag

Wie Schoonvaderdag bedacht heeft is niet te achterhalen. Er wordt algemeen aangenomen dat Schoonvaderdag net zoals Schoonmoederdag (25 oktober) is bedacht door de (al dan niet online) wenskaartenindustrie. Wist je dat de Chinezen elkaar al eeuwenlang berichten van goede wil sturen bij het begin van een nieuw jaar? De Egyptenaren waren er ook vroeg bij, zij gebruikten papyrusrollen om elkaar de groeten over te brengen. Wil je meer weten over de geschiedenis van de wenskaarten dan heb ik 2 goede bronnen gevonden; greetingcard.org (Engelstalig) en fastcards.nl (Nederlandstalig).

Nationale Cheesecake Dag

Nationale Cheesecake Dag vier je natuurlijk door zelf een cheesecake te bakken. Als je op zoek gaat naar een recept dan zul je online meer dan genoeg vinden. Wat wel zo handig is dat er ook genoeg recepten op internet te vinden zijn waarvoor je géén oven nodig hebt. Het enige is dan wel dat je de cheesecake een nachtje moet laten op stijven voor gebruik. Die Amerikaanse nationale “dagen van” zijn zo gek nog niet.

4e editie Dag van de Animator (B)

In België vieren ze vandaag de Dag van de Animator. Een dag waarop de initiators vragen om erkenning en waardering voor de inzet én het enthousiasme van de tienduizenden animatoren uit Vlaanderen en Brussel. Het merendeel van deze animatoren zijn vrijwilligers die in hun eigen vrije tijd op een speelplein- of vakantiewerking te vinden zijn. De vraag om erkenning en waardering wordt nadrukkelijk gesteld aan de ouders omdat niet iedereen er bij stil staat wat de animatoren allemaal doen en laten voor hun kinderen.

De organisaties die gebruik maken van de animatoren weten drommels goed dat zij onmisbaar zijn. “Zonder de animator, geen werking. Simpel!”, aldus de initiators. Er wordt niet gevraagd om dure cadeaus maar om een digitaal applaus. Op de applausmeter kun je zien hoe de animator wordt gewaardeerd.

Onderstaande dagen vieren we ook op 30 juli:

Door COVID-19 afgelast, verzet of veranderd qua invulling:

 

Deel dit bericht