ondersteunen dag van de afrikaanse vrouw

31 juli – Dag van de Afrikaanse Vrouw | Vreemde Muziekinstrumenten Dag | Wereld Rangers Dag | Systeembeheerdersdag |

Internationale Dag van de Afrikaanse Vrouw

Op de Dag van de Afrikaanse Vrouw wordt stil gestaan bij de allereerste Pan-Afrikaanse vrouwenconferentie in Dar es Salaam in 1962. Maar ook bij de oprichting van Pan African Women’s Organization (PAWO). Op Pan African Women’s Day (PAWD) wordt de belangrijke rol die Afrikaanse vrouwenorganisaties hebben gespeeld voor de emancipatie van de Afrikaanse vrouw en hun rol tijdens de Afrikaanse onafhankelijkheidsstrijd herdacht en gevierd.

Het doel van Dag van de Afrikaanse Vrouw is aandacht te genereren voor de positie van de Afrikaanse vrouwen. Vrouwengelijkheid is de inzet: vrouwen moeten gelijke erfrecht krijgen, gelijke sociale bescherming, gelijke rechten op onderwijs, gelijke toegang tot leningen, gelijke toegang tot gezondheidszorg. Thema 2020: Pan-Afrikaanse eenheid opbouwen voor macht, radicale verandering en ecologische rechtvaardigheid.

Internationale Vreemde Muziekinstrumenten Dag

Iedereen heeft weleens van een gitaar, piano of drumstel gehoord maar er zijn instrumenten waar maar weinigen van hebben gehoord. En om die aparte muziekinstrumenten eens voor het voetlicht te brengen heeft ene monkeyboy290 de Uncommon Musical Instrument Day bedacht.

Om een klein steentje bij te dragen aan het meer bekend maken van de minder bekende ongewone vreemde muziekinstrumenten wil ik je vandaag laten kennis maken met 5 bijzondere muziekinstrumenten. Als je op de naam van het instrument klikt krijg je het instrument te zien en te horen. (link opent in een nieuw tabblad)

Wereld Rangers Dag

Het werkgebied van de rangers strekt zich uit over meer dan 100.000 reservaten, parken en beschermde natuurgebieden, verspreidt over de wereld. Een groot percentage van de rangers loopt dagelijks gevaar, dusdanig gevaar dat gemiddeld om de 3 dagen een ranger wordt gedood. Sinds 2007 worden op Wereld Rangers Dag de rangers herdacht die tijdens hun werk werden gedood of gewond raakte.

De slachtoffers worden niet allemaal onder de voet gelopen door olifanten. Ze raken gewond of worden gedood tijdens bijvoorbeeld brandbestrijding, een auto ongeluk, verdrinkingsdood, ongevallen tijdens patrouille. Dat zijn niet de enige risico’s van het mooie beroep ranger. Sommige slachtoffers zijn onthoofd door stropers of aangevallen door militanten.

Systeembeheerdersdag

Wie installeert de software, het besturingssysteem? En wie maakt back-ups, wie zorgt er voor dat de stroom en airco werken in de serverruimte? Wie komt op zondagnacht om 02.00 zijn bed uit omdat het computersysteem op het werk plat ligt? Dat is de systeembeheerder. Hij of zij is ook degene die er voor zorgt dat jij optimaal gebruik kan maken van het automatiseringssysteem op het werk. Helaas wordt de systeembeheerder vaak ondergewaardeerd en is het pispaaltje op het werk. Gelukkig is het vandaag Systeembeheerdersdag en kan je laten zien dat jij de systeembeheerder wel waardeert!

Deel dit bericht