30 juli – Internationale Dag van de Vriendschap

Wat is vriendschap? Er zijn vele definities te vinden maar uiteindelijk is en blijft het maar een woord. Jij geeft er betekenis aan!

Internationale Dag van de Vriendschap

Op de Internationale Dag van de Vriendschap, die in 2011 werd uitgeroepen door de Algemene Vergadering van de VN, staat de vriendschap tussen mensen, relaties tussen landen, culturen en individuen centraal. Het idee achter deze dag is om de dialoog tussen beschavingen te bevorderen, maar ook het bevorderen van de solidariteit, wederzijds begrip en verzoening. Met andere woorden; deze dag staat voor bruggen bouwen en stappen zetten richting wereldvrede.

Citaat Secretaris-generaal Ban Ki-Moon

“Laten we vandaag, op de Internationale dag van de Vriendschap, warme banden creëren, die onze gemeenschappelijke humaniteit versterken en die het welzijn van heel de menselijke familie promoten.”

Een nobel streven van Secretaris-generaal Ban Ki-Moon maar dan wil ik even terug gaan naar afgelopen woensdagavond. In het NOS journaal van woensdagavond heb ik de meest walgelijke beelden gezien over kindsoldaten. Ik kan je vertellen dat mijn maag zich omdraaide toen ik dat zag….. vertel mij hoe moet je warme banden creëren met een terroristenbende als IS die kleine kinderen alleen maar haat bijbrengt en leert hoe je mensen moet onthoofden of dood te schieten?
Vertel mij hoe kweek je in hemelsnaam wederzijds begrip als de één de ander wilt uitroeien?

Hoeveel vriend(inn)en heb jij?

Heb ik “in real life” veel vriend(inn)en? Nee, eigenlijk niet. Ze zijn op één hand te tellen. Kijk ik op Facebook, dan is het een heel ander verhaal. 😉
Ben ik zielig omdat ik niet veel vriend(inn)en heb? Nee, eigenlijk niet. Moet toegeven dat als ik soms verhalen of berichten lees over vriend(inn)engroepjes die iets leuks gaan doen of een weekendje weg gaan met zijn allen dat ik denk: wat gezellig! wat leuk!
Mis ik het dat ik niet veel vriend(inn)en heb? Nee, eigenlijk niet. Ik ben dankbaar voor de vriendschappen die ik heb.

Wat betekent vriendschap voor mij?

Met sommige vriend(inn)en ga je op vakantie, met andere bespreek je je problemen, er zijn vriend(inn)en waarmee je gaat stappen of uiteten, je hebt vriend(inn)en waarmee je heerlijk kunt lachen etc en soms heb je een vriend(in) waarmee je het allemaal hebt.
Dat noemt men dan je hartsvriendin of boezemvriend. Hij/zij zal je steunen door dik en dun, luistert écht naar je, is eerlijk en oprecht, houdt van je zoals je bent, zal je niet veroordelen, staat naast je in goede en slechte tijden, begrijpt je ook zonder woorden, vind jou belangrijker dan haar/zijn telefoon, is aanwezig in je leven en kan een geheimpje bewaren. Zomaar wat kenmerken die ik belangrijk vind in een vriendschap.

Weet je wie mijn beste vriendin is? Dat is mijn partner!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.