30 januari – Absurde antwoordapparaatberichtendag

De “Inane Answering Message Day” wordt in Nederland ietwat anders gevierd dan in Amerika. Daar is deze dag bedoeld om de standaard welkomstboodschap van je voicemail of antwoordapparaat te veranderen in een meer creatievere tekst dan “ Hallo, ik ben er even niet. Spreek je boodschap in na de piep”.
Vandaag is ook de dag dat je bijvoorbeeld die grappig bedoelde ingesproken boodschap, of überhaupt al die vervelende berichten op je antwoordapparaat, wist. Daar draait deze dag in Amerika om.
Net zoals Dag van de Croissant is de Absurde antwoordapparaatberichtendag een specifieke Amerikaanse “dag van” die vandaag gevierd wordt.

Absurde antwoordapparaatberichtendag

Wij Nederlanders hebben deze dag geadopteerd maar hebben er een andere invulling aan gegeven. Hier is het de bedoeling dat je op een antwoordapparaat (of voicemail ) een zo lang mogelijk en nodeloos, onbruikbaar, onnodig, overbodig, zinloos, doelloos, nutteloos, flauw bericht achter laat. Ik zou zeggen, leef je uit!

Inspreken voicemail

Persoonlijk vind ik een voicemailbericht inspreken een mega ramp. Negen van de tien keer doe ik het ook niet en hang ik op. Dan denk ik, ze zien toch wel dat ik gebeld heb? Maar het probleem is dat als ik die piep hoor van “spreek na de piep je bericht in” dat ik dan al dichtklap. De paniek schiet door mijn lijf en ik word lichtelijk zenuwachtig en denk; o jee, wat nu? Ik ben totaal niet voorbereid op het feit dat ik een boodschap moet achterlaten, wat wilde ik ook al weer zeggen? Ik hoor de piep en begin al hortend en stotend mijn boodschap in te spreken: Uuuuuuuh jaaa met Gina hier, je bent er niet hé? Bel jij mij terug offuh zal ik je terugbellen? Klik!

Wie belt wie terug?

Dit is weer typisch zo’n voorbeeld van had het maar niet gedaan. Op het moment dat ik de piep hoor is diegene klaarblijkelijk niet aanwezig en krijg ik ook geen antwoord op de vraag wie nu wie terugbelt. Dus je zit dan te wachten en te wachten tot dat diegene terugbelt maar ja die ander denkt, oooh ze belt wel terug. Einde van het liedje is dat ik het de volgende dag nog maar eens probeer in de hoop dat er dan wel opgenomen wordt.

De eerste ingesproken boodschap

“Diese neue Erfindung hat mich sehr interessiert, und ich danke sehr für die Vorführung derselben”.
Dit is de eerste zin die in 1900 tijdens de wereldtentoonstelling in Parijs werd ingesproken in een “antwoordapparaat”, een uitvinding van de Deense ingenieur en uitvinder Valdemar Poulsen.

Het waren de woorden van de Oostenrijkse keizer Franz Joseph, je weet wel de man van Sisi.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.