29 januari – Week van het Vergeten Kind

Jongstleden zondag was ik aanwezig bij de matineevoorstelling van Paulien Cornelisse in Nieuwegein. De voorstelling was geweldig! Haar verhaal over hoe zij op de operatietafel lag zonder haar lenzen/bril met sterkte -6 was voor mij een feest van herkenning. Want een paar maanden geleden lag ook ik  op de operatietafel zonder mijn bril met sterkte -6. Met precies dezelfde ervaring zoals Paulien verhaalde, de tranen liepen me over de wangen van het lachen.
De voorstelling “Maar Ondertussen” is absoluut een aanrader!

Meteen na de voorstelling overhandigde Rotary Nieuwegein een cheque van € 3.000,- aan de Stichting het Vergeten Kind voor het maken van een Tovertuin in Nieuwegein.

Week van het Vergeten Kind van 29 januari t/m 4 februari

Stichting Het Vergeten Kind was voorheen de Guusje Nederhorst Foundation. Deze Foundation is opgericht door Dinand Woesthoff ter nagedachtenis aan, de veel te vroeg aan borstkanker overleden Guusje Nederhorst, zijn vrouw.

Waarom de Guusje Nederhorst Foundation?

Guusje was dol op kinderen en in haar vrije tijd ging de actrice vaak spontaan naar het ziekenhuis om kinderen voor te lezen. Guusje kon slecht tegen onrecht tegen kinderen en haar grootste wens was om alle hulpbehoevende kinderen een thuis te geven en weer te laten lachen en stralen.

Door in 2007 de Foundation op te richtten kwam haar droom om kansarme en beschadigde kinderen te helpen uit.

Tovertuin

De beste manier om de “vergeten kinderen” te helpen is hen een vrolijke en veilige plek te geven waar zij kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Goed voor hun fysieke en geestelijk welzijn.
Deze plekken worden Tovertuinen genoemd, een plek waar als bij toverslag al de problemen van een kind verdwijnen. Een plek die een glimlach op het gezicht van een kind tovert.

Het Vergeten Kind

In Nederland leven meer dan 35.000 kinderen in opvangcentra. Het zijn de “vergeten kinderen” in de leeftijd van 0 – 18 jaar die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn.
Zij leven noodgedwongen in sobere Nederlandse opvangcentra met minimale speelmogelijkheden en beperkte traumabegeleiding. Dit is een vreselijk iets en daarom is het maar goed dat Stichting Het Vergeten Kind hier iets aan probeert te veranderen. Het doel van de Stichting is om kinderen in opvanglocaties een normaal leven te laten leiden in een zorgeloze, veilige en vrolijke leefomgeving met een dagbesteding die bij hun past.

Het Vergeten Kind Filmfestival

In deze week wordt niet alleen aandacht gevraagd voor Het Vergeten Kind maar worden elke dag ook allerlei activiteiten georganiseerd. Zondag bijvoorbeeld zal in het Pathé Tuschinski Amsterdam de première zijn van “Het Vergeten Kind Filmfestival”. Er worden films gedraaid die gemaakt zijn in verschillende opvangcentra door en met de kinderen, enkele bekende Nederlanders
Het wordt een echt filmfestival met een jury en bijbehorende rode loper. De presentatie is in handen van de ambassadeurs Babette van Veen en Saar Koningsberger.

Vergeet deze week niet de Week van Het Vergeten Kind! Klik hier voor meer info.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.