3 augustus – Tuinvlindertelling | Sneekweek | Internationale Bierdag

10e editie Tuinvlindertelling

Wat ik niet wist is dat dit jaar de Tuinvlindertelling voor de tiende keer wordt georganiseerd en dat vanwege dit jubileum er besloten is om de telling te verlengen naar tien dagen. En dat houdt concreet in dat de Tuinvlindertelling op 27 juli al is begonnen en tot en met 5 augustus zal duren. Je kunt op diverse manieren de aantallen ook doorgeven, klik hier voor de verschillende mogelijkheden.

Nu kun je denken: “lekker belangrijk allemaal”. En dat heb je goed gedacht want door een kwartier lang vlinders in je tuin te tellen en het aantal door te geven aan De Vlinderstichting is het mogelijk om de vlinders op de voet volgen. En dat is belangrijk omdat? Dagvlinders snel reageren op milieu- en klimaatverandering en dat maakt hen tot uitstekende graadmeters voor de kwaliteit van de natuur en ons milieu. Natuurlijk zijn vlinders ook belangrijk voor het bestuiven van bloemen en zijn ze in alle stadia (rupsen, poppen en vlinders) een onderdeel van de voedselketen.

Sneekweek: 3 t/m 12 augustus

Vanavond vindt de officiële opening van de 83e editie van de Sneekweek plaats met zoals gebruikelijk de Vlootschouw, live muziek en vuurwerk. Morgen beginnen dan de zeilwedstrijden; ongeveer 700 boten die uitkomen in alle erkende klassen op het Sneekermeer. Daarmee is de Sneekweek het grootste zeilevenement op Europese Binnenwateren. Uitslagen en alle andere relevant informatie omtrent de Sneekweek kun je vinden op de Sneekweek App. De app is beschikbaar voor iPhone en Android.

Het centrum staat de hele week bol van de activiteiten zoals: muziekoptredens op muziekpleinen, Kermis, Sneekweek kindermiddag, hardzeildagbraderie, Rubberbootrace en een Sneekweek Slotconcert in de Looxmagracht. Ben je trouwens geïnteresseerd in het ontstaan van de Sneekweek, klik dan hier.

Internationale Bierdag

De heren Jesse Avshalomov, Evan Hamilton, Aaron Araki, Richard Hernandez, Tyler Burton en Ryland Hale zijn de bedenkers van deze dag die voor het eerst in 2008 werd gevierd. Sinds de eerste viering is Bierdag uitgegroeid van een kleine lokale gebeurtenis in het westen van de Verenigde Staten tot een wereldwijde viering. De beste manier om Internationale Bierdag te vieren is natuurlijk op een terrasje een speciaal biertje drinken. Kan thuis natuurlijk ook. 😉

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.