1 augustus – Canal Parade| Sneekweek |Wereld Borstvoeding Week|World Wide Web Day

Canal Parade 2015

Ik heb een besluit genomen! Vandaag ga ik voor het eerst van mijn leven naar de Canal Parade in Amsterdam. Heb er lang over nagedacht want hetgeen wat mij tegen houdt is dat ik die dag in de rolstoel moet zitten, en als ik iets niet graag doe dan is het in dat ding zitten. Helaas heb ik geen keuze, ik houd het anders niet vol of ik word onder de voet gelopen omdat mijn evenwichtsgevoel niet altijd in evenwicht is.
Normaliter heb ik mijn wandelstok als hulpmiddel bij me. Nee, niet om te slaan ( of je moet het erg bont maken 😉 ) maar als “derde been”. Vanwege de operatie aan mijn linkerhand kan ik de stok (nog) niet vasthouden, wond is nog niet genezen namelijk.Zo genoeg over mij, nu over op andere onderwerpen.

Sneekweek van 1 – 6 augustus

Dit jaar wordt voor de tachtigste keer de Sneekweek georganiseerd, wat een mijlpaal!
Maar de oorsprong van de Sneekweek ligt nog verder terug in de tijd. Het begon allemaal met de in de Sneek zeer bekende Jacob Sjoukes Visser. Begin 1800 werd hij gedwongen om in het Franse leger te dienen. Na de Franse bezetting dachten de mensen dat hij dood was maar in 1814 werd er een levensteken van hem vernomen, hij bleek zelfs al zeilend onderweg naar Joure te zijn. De mensen in Sneek waren door het dolle en besloten om hem met versierde boten tegemoet te varen.
Dit feestelijke onthaal viel zo in de smaak bij de bevolking van Sneek dat al snel werd besloten om hier een jaarlijks terugkerend feest van te maken. Als datum werd de woensdag die het dichts bij de verjaardag van de nieuwe vorst Koning Willem I lag. Het werd de Sneeker Hardzeildag genoemd.
In 1934 werd de Sneeker Hardzeildag omgedoopt tot de Sneekweek zoals wij die nu kennen.

Wereld Borstvoeding Week van 1 – 7 augustus

“Borstvoeding en werk: laat het werken”. Dat is het thema van de Wereld Borstvoeding Week.
Wist je dat je de eerste 9 maanden, met behoud van je salaris, je kind onder werktijd borstvoeding mag geven of kolven? En dat je werkgever daarvoor een geschikte, afgesloten plek moet regelen?
Je kunt natuurlijk ook andere afspraken met je werkgever, bijvoorbeeld het aanpassen van je werktijden of gedeeltelijk thuiswerken. Dit is allemaal bij wet geregeld!

World Wide Web Day

Toch wel leuk dat de uitvinders van het World Wide Web een eigen “dag van” hebben. Buiten de titel “Sir” heeft Tim Berners-Lee faam noch rijkdom overgehouden aan deze uitvinding. Maar laten we niet vergeten dan hij niet alleen het World Wide Web heeft uitgevonden, Robert Cailliau, een Belgische informaticus, is mede-uitvinder en grondlegger van het wereldwijde web. Ere wie ere toekomt!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.