28 juni – ModderDag | Tau-dag | CAPS LOCK DAY | International Piercing Day

ModderDag

Sinds 2013 vieren scholen en de kinderopvanglocaties in Nederland ModderDag. Internationaal gezien wordt deze dag al sinds 2009 gevierd en staat in de agenda genoteerd als International Mud Day. De eerste Mud Day was een geldinzamelingsactie van kinderen uit Perth (Australië) om kleding te kopen voor Nepalese kinderen, zodat ze allemaal “samen” als gelijken in de modder konden spelen. Want spelen met water en zand vinden per slot van rekening alle kinderen leuk ongeacht leeftijd, ras en religie!

Voetnoot: normaal gesproken volgt de organisator van ModderDag Nederland ( IVN) de datum van de internationale versie maar omdat dit jaar Mud Day op zaterdag valt en de scholen en kinderopvang dan gesloten zijn is er logischerwijs gekozen om de Nederlandse ModderDag op 28 juni te vieren.

Waar moet je zijn op ModderDag?

Vorig jaar hebben ruim 130.000 kinderen op 2.620 kinderopvanglocaties, basisscholen en openbare plekken deelgenomen aan ModderDag. Wil jij dit jaar ook meedoen? Klik hier voor de locaties. Als jij denkt: “jammer dat ik geen kind meer ben”. Dan heb ik een enorme fijne mededeling voor je. Morgen kun je op het strand van Scheveningen meedoen met Mud Masters Beach Workout of je wacht tot september. Klik hier voor meer info.

Internationale Tau-dag

Zoals de aanhangers van Pi hun Pi-dag hebben zo hebben de aanhangers van Tau hun Tau-dag. Volgens de Tau-aanhangers is het gebruik van Tau beter dan Pi omdat het berekeningen makkelijker, handiger en logischer zou maken. Maar wat is Tau dan? Het getal Tau is een wiskundige constante die exact het dubbele van pi is, dus 6,2831853071. Omdat in het Amerikaanse kalender-systeem 28-06 als 6/28 wordt geschreven hebben we de verklaring waarom Tau-dag op 28 juni wordt gehouden.

Wil je meer weten over Tau? Klik dan hier, je gaat rechtstreeks naar de website waar je “The Tau Manifesto” kunt lezen. Natuurlijk is er ook “The Pi Manifesto” en zoals zo vaak zal de waarheid in het midden liggen.

VANDAAG IS INTERNATIONAL CAPSLOCKDAY!

Iedereen heeft vandaag een vrijbrief om ongestraft en ongegeneerd HOOFDLETTERS te gebruiken. Wat begon als het te kakken zetten van mensen die denken dat als ze woorden in hoofdletters zetten meer indruk maken met hun bericht is uitgegroeid tot een heuse internationale dag die zowel vandaag als op 22 oktober wordt gevierd. Wist je dat het schrijven van woorden in hoofdletters online gelijk wordt gesteld aan schreeuwen? Nee? DAN WEET JE HET NU!

International Piercing Day

Piercings in je lichaam zetten is al zo oud als de weg naar Rome, ouder eigenlijk. Ötzi, de ijsmummie uit de Kopertijd (5500-3300 v.Chr.), had al een dikke piercing in het oor. Het plaatsen van een oorpiercing is anno 2019 nog steeds ongekend populair. Eén van de trends die dit jaar furore maakt is een piercing door je antihelix. Een piercing door je wat??? De antihelix is het kraakbeenrandje van je oor dat verder naar binnen staat en rondom de gehoorgang loopt.

Deel dit bericht