27 juni – Dag van de Rail | Ananas Dag | Dag van de Zonnebril | InJazz | Dag van het Micro- en Klein Bedrijf

Dag van de Rail

In Seats2meet Tilburg LocHal wordt vandaag de 12e editie van Dag van de Rail gehouden. Een dag die specifiek bedoeld is voor iedereen die wil bijdragen aan de transitie van de spoorsector. De primaire doelgroep zijn de railprofessionals (personen- en goederenvervoer). Thema van de dag is: Wat kunt ú doen om het spoor toekomstbestendig te maken? Natuurlijk komen ook de kansen voor vrouwen bij het rail en duurzaamheid aanbod.

Internationale Ananas Dag

Kokosnoten hebben hun eigen “dag van” (2 september), dag van de aardbei is op 12 mei. Het is dus logisch dat de ananas niet achter kon blijven. Dat is de reden dat we vandaag Internationale Ananasdag vieren. En de beste manier is om een lekker ananas cocktail te maken c.q. te bestellen en er met volle teugen er van te genieten.

Wat ik overigens niet wist is dat in Europa in vroegere tijden de ananas een echt statussymbool was en dat internationaal gezien de ananas zelfs het symbool van gastvrijheid was en is. Ik was er ook altijd van overtuigd dat kolommen bij de oprijlaan van deftige huizen versierd waren met dennenappelen, klaarblijkelijk zijn dat gestileerde ananassen. Zo leer je nog eens wat op de Internationale Ananas Dag. Oh ja, het credo van de dag: wees creatief met ananas!

Dag van de Zonnebril

In Amerika organiseert het bedrijf Vision Monday (VM) de Nationale Dag van de Zonnebril al jaren met groot succes. Vision Monday wil deze dag internationaal maken omdat zij vinden dat wereldwijd alle optische retailers moeten blijven benadrukken dat het dragen van UV beschermde brillen echt belangrijk is. Hoe bereik je de mensen met je boodschap? Roep een Internationale Dag van de Zonnebril in het leven en koppel hier leuke acties en aanbiedingen aan vast. Een geweldige manier om mensen te bereiken en voor de retailers een mooie gelegenheid voor extra reclame.

VM roept iedereen op om vandaag een zonnebril te dragen. Wat zij ook leuk vinden is dat jij en ik een selfie maken met een zonnebril op en dat delen op social media met de hashtag #SunglassSelfie. Of je gaat voor de Nederlandse variant: #zonnebrilselfie

InJazz

Op 27 en 28 juni zal Rotterdam de belangrijkste ontmoetingsplek voor jazzprofessionals en jazzliefhebbers zijn, het is dan namelijk tijd voor de InJazz dagen en het inFestival. Tijd om te netwerken, kennis te delen, nieuwe mensen te ontmoeten en ontdekt te worden. De avonden zijn bestemd voor het gratis toegankelijke festivalprogramma (inFestival).

North Sea Round Town

Maar beste jazzliefhebber, maak je op voor bijzondere optredens op bijzondere Rotterdamse plekken. De stad viert namelijk dat het 100 jaar geleden is dat de jazz voet aan wal zette in Rotterdam. Van 27 juni tot en met 14 juli kun je het Fringe Festival NN North Sea Jazz bezoeken. In twee en een halve week op meer dan 125 locaties vinden ruim 365 concerten plaats in Jazz City Rotterdam. Klik hier voor meer info.

Internationale Dag voor Micro-, Midden- en Kleinbedrijf

Bedrijven die over het algemeen minder dan 250 mensen in dienst hebben behoren tot de groep micro-, midden- en kleinbedrijf. Volgens de gegevens van de International Council for Small Business (ICSB) vertegenwoordigen deze ondernemingen in de formele en informele sector (MSME) ruim 90% van alle ondernemingen. Zij zorgen gezamenlijk voor gemiddeld 60-70% van de totale werkgelegenheid en 50% van het bruto binnenlands product (bbp). Hierdoor zijn zij een belangrijke speler in ieders economie.

Door het in het leven roepen van de Micro-, Small and Medium-sized Enterprises Day hoopt de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat wij, net zoals zij, ons bewust worden van de belangrijke bijdrage die deze ondernemingen leveren aan het bereiken van (bepaalde) duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s).

Deel dit bericht