28 juni – Internationale Tau-dag | Internationale Body Piercing Dag | De Grote Thuiszorgdag | CAPSLOCKDAY

Internationale Tau-dag

Zoals de aanhangers van Pi hun Pi-dag hebben zo hebben de aanhangers van Tau hun Tau-dag. Volgens de Tau-aanhangers is het gebruik van Tau beter dan Pi omdat het berekeningen makkelijker, handiger en logischer zou maken. Maar wat is Tau dan? Het getal Tau is een wiskundige constante die exact het dubbele van pi is dus 6,2831853071. Omdat in het Amerikaanse kalender-systeem 28-06 als 6/28 wordt geschreven hebben we de verklaring waarom Tau-dag op 28 juni wordt gehouden.

Wil je meer weten over Tau? Klik dan hier, je gaat dan rechtstreeks naar de website waar je “The Tau Manifesto” kunt lezen. Natuurlijk is er ook “The Pi Manifesto en zoals zo vaak zal de waarheid in het midden liggen.

Internationale Body Piercing Dag

Sinds 2011 wordt elk jaar op de verjaardag van Jim Ward de Internationale Body Piercing Dag gehouden, een dag die in het teken staat van het promoten van de veiligheid en het onderwijzen.

Weet je niet wie Jim Ward is? Schandalig! Iedereen weet toch dat hij “de grootvader van de moderne piercing” wordt genoemd? Niet? Zal het maar eerlijk bekennen, had geen flauw idee wie die goeie man is.

Zijn er in Nederland of België ook leuke acties en aanbieding op Body Piercing Dag te vinden?

De Grote Thuiszorgdag

De Grote Thuiszorgdag is geen “dag van” waarin mensen worden opgeroepen om massaal de straat op te gaan om te demonstreren tegen het falende kabinetsbeleid met betrekking tot de zorg en al haar aspecten maar de Grote Thuiszorgdag is een congresdag voor (zorg)managers en (zorg)verpleegkundige. Wil je meer weten over de Grote Thuiszorgdag klik dan hier.

VANDAAG IS INTERNATIONAL CAPSLOCKDAY!

Iedereen heeft vandaag een vrijbrief om ongestraft en ongegeneerd HOOFDLETTERS te gebuiken. Wat begon als het te kakken zetten van mensen die denken dat als ze woorden in hoofdletters zetten meer indruk maken met hun bericht is uitgegroeid tot een heuse internationale dag die zowel vandaag als 22 oktober wordt gevierd. Je zult het vandaag wel merken op social media. 

Wist je dat het schrijven van woorden in hoofdletters online gelijk wordt gesteld aan schreeuwen? Een reactie die je dan ook vaak leest als iemand bijvoorbeeld een tweet in alleen maar hoofdletters opsteld: “je hoeft niet zo te schreeuwen hoor”.

Uitroeptekens!!!

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ook ik weleens woorden probeer te benadrukken door ze in hoofdletters te zetten en dat dan niet als een woord uitschreeuwen bedoel maar hooguit uitspreken met een kleine stemverheffing.
Weet je waar ik me eigenlijk nog meer aan erger? Dat is om achter elke zin een tig-aantal uitroeptekens te zetten. Is één niet genoeg? Ben je bang dat je over het hoofd gezien wordt? Of wil je hiermee benadrukken dat wat jij schrijft o zo enorm belangrijk is? Tja….

Misschien dat het tijd wordt voor een INTERNATIONAL EXCLAMATION MARKS DAY!!!!!!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.