27 juli – Rescue Vlissingen | Blauwvingerdagen Zwolle | Spakenburgse Dagen | Elburger Vestingdagen

Het is vandaag een rustige dag in het land van “dag van”, niet echt een nationale of internationale dag te vinden. Daarom ben ik op zoek gegaan naar enkele mooie evenementen in Nederland want per slot van rekening is het vakantie en lekker weer om een dagje er op uit te trekken. Veel plezier vandaag!

Rescue Vlissingen

Vandaag vindt voor de 10e keer Rescue Vlissingen plaats op de boulevards en de stranden van Vlissingen. Op Rescue Vlissingen zijn zowat alle hulpverlenende instanties aanwezig die de bezoekers een kijkje achter de schermen aanbieden. Maar dat is niet alles, helikopters en vliegtuigen verschillende vertonen bijzondere vliegdemonstraties en je kunt spectaculaire reddingsdemonstraties te land, ter zee en in de lucht zien.

Dus als je altijd al hebt willen weten hoe een reddingsactie op zee eruitziet of een kijkje wilt nemen in een traumahelikopter of geïnteresseerd bent in de hulpverlening bezoek dan Rescue Vlissingen.

Blauwvingerdagen Zwolle

Een hele aparte naam voor een jaarmarkt, niet dan? Nu heb ik gelezen dat Zwollenaren als bijnaam blauwvingers hebben. Dat verklaart de naam voor de jaarmarkt, maar hoe komen ze aan die bijnaam? Volgens de site isgeschiedenis.nl hebben de Zwollenaren in 1520 meineed gepleegd en meinedigen werden in die dagen blauwvingers genoemd. Et voilà, zie hier de verklaring voor de bijnaam blauwvingers.

Wat valt er vandaag allemaal te beleven in Zwolle? Tijdens de Blauwvingerdagen (op 6, 13, 20 en 27 juli) loopt er door de hele binnenstad een braderie en in het historische stadsdeel “Broerenkwartier” tref je de Bluefinger Fair aan. De Bluefinger Fair is een sfeer-, streek- en belevingsmarkt met tal van leuke kramen, foodtrucks en optredens.

Spakenburgse Dagen

Normaal gesproken zie je in Spakenburg vrouwen gekleed in klederdracht door de straten heen gaan maar tijdens de Spakenburgse Dagen zie je ook mannen en vooral kinderen in traditionele klederdracht gestoken. Dat is onder meer wat de Spakenburgse Dagen uniek maken, maar er is meer te zien dan klederdracht alleen: er is muziek, er zijn oude ambachten, scheepsmodellen worden getoond en in de schilderachtige Oude Haven liggen authentieke botters waarmee je een tochtje over de Randmeren kunt maken.

Elburger Vestingdagen

Vandaag is het dag twee van de Vestingdagen in de binnenstad van de Hanzestad Elburg. De volgende dagen zijn op 3, 10 en 17 augustus. Traditioneel verkopen kinderen op de woensdag hun oude speelgoed, spulletjes van zolder en meer van die prullaria. Het staat bekend onder de naam “kleedjesmarkt” en is alleen voor kinderen bedoeld. Naast de kleedjesmarkt markt kun je binnen de stadsmuren van Elburg ook de jaarlijkse braderie bezoeken. Om de zoveel meter staan kramen met allerlei geweldige aanbieding. De braderie is open van 10.00 tot 18.00 uur.

Deze Hanzestad is sowieso een bezoekje waard want wist je dat Elburg één van Nederlands meest bezienswaardige oude stadjes is met ongeveer 350 monumenten? Een dagje Elburg is een dagje terug in de tijd.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.