afbeelding versterkt alien day

26 april – Alien Day | Europese Vaccinatieweek | Internationale Herdenkingsdag van de Tsjernobylramp | Lesbian Visibility Week | Werelddag voor Intellectueel Eigendom | Koningsnacht

Alien Day

Er is al een Star Wars-dag (4 mei) en Back to the Future Day (21 oktober), dus we hebben natuurlijk een Alien Day nodig! In goed Nederlands: Buitenaards Leven Dag. Is er een verklaring waarom Alien Day op 26 april valt? Jazeker, die is er. De datum van 26 april is een speciale datum voor fans van populaire scifi en mysteriesaga. Voor de niet fans in het kort het verhaal:

De bemanning van Nostromo, een intergalactisch vrachtschip, ontdekt op een onbewoonde planeet (de planetoïde LV-426 ) een ruimteschip dat een noodsignaal uitzendt. De bemanning gaat aan boord van het onbekende schip en vindt in de catacomben een onbekend organisme. Niet lang daarna ontpopt zich dat tot een verschrikkelijk monster dat systematisch jacht maakt op de doodsbange bemanningsleden.”

Alien Day kreeg 26 april (4/26 → Amerikaanse datumnotatie) als datum omdat de bemanning van Nostromo op planetoïde LV-426 hun eerste ontsmetting had met de Aliens.

Hoe is Alien Day ontstaan?

In 2009 werd Aliens Day eenmalig georganiseerd door Dark Horse Comics (Amerikaanse vorm van stripverhalen) ter gelegenheid van de herlancering van de Aliens-striplijn na een onderbreking van tien jaar. Zij kozen hiervoor 25 mei, precies 30 jaar na de lancering van de eerste Alien film in Amerika. Dan springen we een aantal jaren verder en komen we uit in 2015. Dat is het jaar waarin de eerste onofficiële Aliens Day het licht zag. In dat jaar werd op 26 april een fan evenement georganiseerd door Aliens-fan Alaric Hahn uit Brooklyn, New York. Dat fan evenement was de aanleiding voor 20th Century Fox om de dag officieel te adopteren. In 2016 was de eerste Alien Day georganiseerd door 20th Century Fox. Net zoals in 2009 was 2016 een jubileumjaar. In 2016 was het 30 jaar geleden dat de film Aliens in de bioscopen kwam. De enige juiste manier om Alien Day te vieren is om alle 6 Alien films te bingewatchen.

Europese Vaccinatieweek

Jaarlijks staat de laatste week van april in het teken van de World Immunization Week. Het doel is om mensen bewuster te maken van het feit dat vaccineren levens redt. En heeft ook als doel mensen aan te moedigen om zichzelf en hun kinderen te laten vaccineren tegen dodelijke ziekten.

De Europese Vaccinatieweek (European Immunization Week) is onderdeel van de Wereld Vaccinatieweek en is in het leven geroepen om in alle Europese landen de voordelen van vaccineren voor onze gezondheid meer onder de aandacht te brengen. Dit jaar zal EIW, naast het bevorderen van routinematige vaccineren, zich richten op COVID-19-vaccins en vaccinatie. De campagne zal hopelijk bijdragen tot het opbouwen van solidariteit en vertrouwen in het vaccineren. Vaccineren is het hulpmiddel voor onze samenleving om van covid-19 af te komen. En als je er niet in gelooft dan doe je het niet. Een gewetensvraag tot slot: als je dan toch corona krijgt, heb je dan spijt?

En dan blijven deze dagen en week nog onbesproken vandaag:

Door COVID-19 afgelast, verzet of veranderd in online activiteiten:

Deel dit bericht